Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης της άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενήργησε την κύρια ανάκριση για το θάνατο του παιδιού έχει μάλιστα ήδη καλέσει την Πισπιρίγκου για αύριο (20/7) σε συμπληρωματική απολογία. Η κατηγορούμενη ωστόσο μπορεί, όπως έχει το δικαίωμα, να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος της.

Είχε αποπειραθεί να τη δολοφονήσει ξανά

Ο εισαγγελέας κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε για το θάνατο του 9χρόνου κοριτσιού, έκρινε πως η Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων  της Πάτρας.

 

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των γιατρών, η μικρή νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα. Ετσι ο εισαγγελέας κατέληξε πως η καρδιακή ανακοπή, που η 9χρονη υπέστη μέσα στο νοσοκομείο, οφείλεται σε εξωτερική επέμβαση και μάλιστα της μητέρας της, αλλά το παιδί γλίτωσε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών...

Τι υποστηρίζει για τους θανάτους Μαλένας-Ιριδας

Στο υπόμνημα που είχε υποβάλει προ ημερών στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας για τους οποίους είναι η μοναδική ύποπτη, η μητέρα των τριών κοριτσιών που είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, εμμένει στην αθωότητα της στο υπόμνημα συνολικά 27 σελίδων που κατέθεσε ο δικηγόρος της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου στις έγγραφες εξηγήσεις που κατατέθηκαν αναφέρεται με λεπτομέρειες σε όλα, εστιάζει στα τρία τελευταία χρόνια από το θάνατο της Μαλένας μέχρι και τη σύλληψη της και αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στους θανάτους των παιδιών.

Επίσης, στο υπόμνημα περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι κακώσεις που εντοπίστηκαν από τους ιατροδικαστές στα πρόσωπα των παιδιών. Η μητέρα των τριών κοριτσιών που χάθηκαν πρόωρα υποστηρίζει ότι οι κακώσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών ανάνηψης τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ίριδα. Στηρίζει τον ισχυρισμό της, μάλιστα, σε εκθέσεις ειδικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA