ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/07/2022 08:36

Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Μεγάλα τα ενεργά μέτωπα - Σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργά μέτωπα στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν  της Λεωφόρου Μαραθώνος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Μεγάλα τα ενεργά μέτωπα - Σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Πολλές διάσπαρτες εστίες αλλά και μεγάλα ενεργά μέτωπα συνεχίζει να έχει η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης. Η πυρκαγιά άρχισε από την Πεντέλη ωστόσο έχει επεκταθεί και στις γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργά μέτωπα στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μαραθώνος. Χαρακτηριστικός είναι και ο χάρτης που δείχνει την έκταση της φωτιάς και των μετώπων.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Live οι εξελίξεις τη 2η μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, έμφαση δίνεται στην Νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Video Loading...

«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών» επανέλαβε ο Ιωάννης Αρτοποιός που ενημέρωσε πως: «Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΑΝΘΟΥΣΑ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ