Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει να καίει η καταστροφική φωτιά που άρχισε από το Νταού Πεντέλης και έκαιγε όλο το βράδυ και έφτασε ακόμα και τα 9 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα, Πικέρμι και Γέρακας έχουν λάβει μηνύματα από το 112 για να εκκενώσουν τις περιοχές καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν περάσει μέσα από τα σπίτια.

Ολοκληρώθηκε το LIVE με την εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς να είναι πολύ καλύτερο - Διαβάστε στο Reader κάθε νέα εξέλιξη για τις πυρκαγιές

13:47: Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη με τη φωτιά και τους ανέμους σε πραγματικό χρόνο

13:30: «Η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή. Αισιοδοξούμε να μην έχουμε απρόβλεπτα. Ελπίζουμε να πάει έτσι ως τις 5 το απόγευμα που αναμένεται να κωπάσουν οι άνεμοι» ανέφερε ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

13:18: O Λεωνίδας Κουτσόπουλος πέρασε μέσα από τη φωτιά στην Πεντέλη και τράβηξε συγκλονιστικές εικόνες (Βίντεο)

13:15: Βλάσης Σιώμος (Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού): «Δεδομένων των συνθηκών έχουν καεί ελάχιστα σπίτια»

13:07: Τεράστια η δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

13:03: Μία από τις πολλές ανθρώπινες ιστορίες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά...

12:57: Εκκληση από από τον Πρόεδρο Πυροσβεστών, Δ. Σταθόπουλο: «Θέλουμε ανθρώπους νέους 30-40 ετών για να βοηθήσουν»

12:56: Λόγω των πυρκαγιών στην Αττική η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, αναβάλλεται.

12:48: Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορεί να πετάξει το Σινουκ και επέστρεψε στη βάση του στα Μέγαρα

12:40: Ενισχύονται από τις Ενοπλες Δυνάμεις οι περιπολίες τόσο στην Πάρνηθα όσο και στον Υμηττό 

12:28: WWF: «Η Μεσόγειος φλέγεται! Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις τελευταίες ημέρες τα σπίτια τους στη Γαλλία για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές, ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για πιο ζεστά και εκτεταμένα καλοκαίρια που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Μεγάλες πυρκαγιές σημειώνονται επίσης σε Ισπανία και Πορτογαλία»

https://www.instagram.com/p/CgMg9bao3bx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

12:15: Η Δασική Υπηρεσία δημιουργεί ασφαλείς ζώνες γύρω από τα σπίτια στη Διώνη

12:09: Τα δικαιώματα των εργαζόμενων και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

12:04: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Διώνη οι φλόγες μπαίνουν μέσα στον οικισμό

11:57: Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, έχει διασφαλιστεί δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης. Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας, ΑΔΤ και ΑΦΜ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

11:45: Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχει ενεργό μέτωπο ανατολικά, στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, έως και τη Λεωφόρο Μαραθώνος, ενώ ένα μικρό μέτωπο, εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι (δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)

11:30 Οι δυνάμεις που επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς

11:14: Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε νέα ενημέρωση: 30 άτομα έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και 3 πυροσβέστες. Οι 3 από τους 30 με εγκαύματα και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα.

11:11: Πληροφορίες για φωτιά στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

11:09: Καταγγελίες για σπίτια που έχουν πάρει φωτιά στην οδό Μακεδονίας στην Παλλήνη

11:05: Κάτοικος που είδε το σπίτι της να καίγεται στο Ντράφι, κατήγγειλε στο MEGA πως οι πυροσβεστικοί κουρνοί δεν λειτουργούσαν

11:02: Κολώνα της ΔΕΗ έχει σπάσει στα δύο στο Ντράφι, η μισή κρέμεται από ένα καλώδιο και υπάρχει μεγάλο κίνδυνος να πέσει και να συμπαρασύρει τις υπόλοιπες κολώνες

10:50: Σε ειδική μονάδα άνδρας με εγκαύματα στο 60% του σώματός του

10:47: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Παλλήνη και Ανθούσα, εκεί όπου έχουν ήδη καταστρεφεί ολοσχερώς κάποια σπίτια. Μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής στο σημείο, συνεχείς οι ρίψεις των εναέριων μέσων.

10:40: Νέα ενημέρωση στις 11π.μ. από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής

10:25: Συγκλονίζει ηλικιωμένος στην Πεντέλη: «Πεθαμένος να είμαι, δεν φεύγω από το σπίτι μου» (Βίντεο)

10:20: Καίγεται το σπίτι της Κατερίνας Στεφανίδη στην περιοχή της φωτιάς. Το αναγνώρισε η μητέρα της από την τηλεόραση 

10:01: Στην εφημερία του «Γεννηματάς» της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη. Ο ένας εξ αυτών εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του είναι σταθερή

09:58: Αλλαγές στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών λόγω της φωτιάς

09:52: Πόρτα - πόρτα οι αστυνομικοί για να εκκενώσουν τα σπίτια. Περισσότερα ΕΔΩ

09:40: Αποκαταστάθηκε η διαρροή φυσικού αερίου που σημειώθηκε το πρωί στην Παλλήνη εξαιτίας της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ΕΔΑ Αττικής μετά από επέμβαση τεχνικού κλιμακίου της εταιρείας, σε συντονισμό με την πυροσβεστική και το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, το συμβάν αντιμετωπίστηκε και απομονώθηκε πλήρως το σημείο. Εν τω μεταξύ η φωτιά στην περιοχή έχει σβήσει και το σημείο είναι υπό πλήρη έλεγχο. Η ΕΔΑ αναφέρει ότι το δίκτυο διαθέτει αυτόματα συστήματα διακοπής της παροχής, σε περίπτωση διαρροής.

09:27: Στα 113 χλμ/ώρα έφτασαν οι άνεμοι στις 04:50 σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Πεντέλης. Αποκλιμάκωση μετά το απόγευμα, αλλά το μελτέμι διατηρείται τόσο ώστε να δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων.

09:15: Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλέον, στη λεωφόρο Πεντέλης, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, αλλά και προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ. 

09:04: Στο σημείο που είναι σε εξέλιξη η φωτιά εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Επισημαίνεται ακόμη ότι τα συνεργεία των τεχνικών είναι σε αναμονή και μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική θα κάνουν επιθεώρηση του δικτύου. Η βλάβη εντοπίζεται σε μια γραμμή Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί τμήμα της Παλλήνης και της Πεντέλης.

08:53: Δραματικές ώρες στη Διώνη Παλλήνης. Μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής να μην περάσει στον οικισμό. Μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται εκεί προκειμένου να σταματήσουν τις φλόγες

08:45: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

08:37: Συνεχίζει η φωτιά να μπαίνει στα σπίτια. Στην Ανθούσα, ένα ακόμη σπίτι παραδίνεται στις φλόγες

08:30: Στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο. Εμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

08:26: Η πυρκαγιά στη Μεγαλοπολη τέθηκε υπό έλεγχο

08:19: Τεράστια δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα Canadair για να επιχειρήσουν στο Ντράφι, λόγω των πυκνών καπνών από τις φλόγες

08:15: Σοκ: Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται στην Ανθούσα. Ηταν η 3η φορά που είδε την περιουσία του να παραδίνεται στις φλόγες

08:12: Εθελοντής: «Φυσάει αέρας όπως φυσούσε στο Μάτι»

08:10: Αναφορικά με το φυσικό αέριο στο λόφο Έντισον, υπήρξε ελεγχόμενη φωτιά σε παροχή στο Block Α 12. Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής είναι στο σημείο και σε συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα έγινε ελεγχόμενη αποκοπή του δικτύου. Αυτή την ώρα έχει γίνει πλήρης αποκοπή του αερίου.

08:01: Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γ. Αρτοποιό: «Πρώτη προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή. Επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 120 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. Διάσπαρτες εστίες σε Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακα και Διώνη»

07:56: Η φωτιά έχει περάσει σε ένα σημείο από την άλλη πλευρά της Μαραθώνος και ήδη κάποιες επιχειρήσεις βλέπουν τις φλόγες στον περιβάλλοντα χώρο.

07:49: Δήμαρχος Ραφήνας (Ε. Μπουρνούς): «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Στο Ντράφι υπάρχει βιβλική καταστροφή, υπάρχουν 10 σπίτια που έχουν καταστραφεί. Η φωτιά εκεί έχει σαρώσει τα πάντα στο σημείο εκείνο». Για τα οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί στην περιοχή: «Το 40% των οικοπέδων είχε καθαριστεί. Δεν μπορεί ο Δήμος να πάρει τα κλειδιά από τους ιδιώτες για να καθαρίσει τα οικόπεδα», εννοώντας προφανώς ότι και οι ιδιώτες δεν φρόντισαν να κάνει σωστά τη δουλειά του.

07:45: Διαρροή φυσικού αερίου στο λόφο Εντισον που βρίσκεται στην Παλλήνη. Σύμφωνα με το OPEN υπήρξε άμεσα ελεγχόμενη αποκοπή του φυσικού αερίου στην περιοχή

07:28: Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στην Αττική Οδό

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

07:19: Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πεντέλης και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

07:12: Δημ. Συμβουλος Πεντέλης: «Πολλοί κάτοικοι γυρνούν να δουν τι έγιναν τα σπίτια τους»

07:10: Στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται και 630 αστυνομικοί με 232 οχήματα

07:08: «Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση φωτιάς. Είναι μικτή και σε δασικές εκτάσεις και στον αστικό ιστό. Δεν έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο. Λόγω ανέμων έχουν δεκάδες μικροεστίες που προέρχονται από τις καύτρες και διασπείρονται σε μεγάλη έκταση» αναφέρει ο Καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας

07:00: Εντός των επόμενων λεπτών βγαίνει ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για να μη λειτουργήσουν σήμερα τα παιδικά camp στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

06:54: Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ η φωτιά στην Παλλήνη πέρασε τον κεντρικό δρόμο ενώ αναφέρθηκε πως στη συγκεκριμένη περιοχή καίγονται και σπίτια

06:50: Σύμφωνα με την ενημέρωση δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

06:45: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής το βράδυ η ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή της φωτιάς έφτασε ακόμη και τα 80 χλμ. και εξαιτίας της έντασης η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 απομακρύνσεις πολιτών ενώ υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

06:42: 485 πυροσβέστες με 28 πεζοπόρες ομάδες και 120 οχήματα επιχειρούν στη φωτιά στην Πεντέλη. Συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

06:38: Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παν. Γιαννόπουλο, οι άνεμοι θα ενισχυθούν κι άλλο μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι και τις 6 το απόγευμα θα είναι αντίστοιχης έντασης με τους χθεσινούς. Στον Ευβοϊκό - όπου γεμίζουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα- φυσούν 7-8 μποφόρ

06:35: Μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το κέντρο της Παλλήνης δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο.

06:29: Οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια στην περιοχή της Ανθούσας όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

06:25: Έχουν ξεκινήσει να προσεγγίζουν την πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό). Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Ακολουθεί και το 2 κύμα πτητικών μέσων.

06:24: «Η καταστροφές είναι μεγάλες. Δεν έχουμε τον άνεμο με τον μέρος μας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός

6:21: Αρχισαν τις ρίψεις τα πρώτα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής

06:20: Εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και στη Λ. Σπατών και στις οδούς ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα

06:18: Απεγκλωβίστηκαν τα πέντε άτομα ηλικίας 17 ως και 50 ετών που είχαν εγκλωβιστεί στον Λόφο Παλλήνης

06:16: Εχει εκκενωθεί το Παίδων Πεντέλης με τα παιδιά και και το προσωπικό να έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εκτός εγκαταστάσεων του νοσοκομείου

06:13: Εστάλη 112 για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο Αττικης Οδού έως το Πικέρμι. Ο δρόμος είναι κλειστός λόγω της πυρκαγιάς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

06:10: Εντός των επόμενων λεπτών αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA