Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια είναι η καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην Πεντέλη με κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. Η έκταση που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά υπολογίζεται στα περίπου 25.000 στρέμματα σύμφωνα με το Meteo, και συγκεκριμένα στα 24.700. Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη: Οι προσπάθειες εθελοντών για τη διάσωση ζώων

«Τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές είναι μάλλον εκατοντάδες» είπε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας νωρίτερα στον ALPHA. «Οσον αφορά τον οικισμό της Διώνης δίνουμε μια μεγάλη μάχη με εναέρια, επίγειες και πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Στο Ντράφι υπάρχουν αναζωπυρώσεις και καταστροφές γιατί είναι ένα δέντρο σε έναν κήπο και παίρνει και το σπίτι. Είμαστε σε εγρήγορση» τόνισε ο δήμαρχος και για το Δασαμάρι σημείωσε πως «είναι πιο δύσκολη περιοχή, εκτός σχεδίου. Μέσα σε χαράδρες, πιο πυκνή βλάστηση. Εκεί δεν έχω σαφή εικόνα για την έκταση της καταστροφής».

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr:

  • Η μέση ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς θα διατηρηθεί στα 7 μποφόρ έως και νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (15:00-17:00). Οι ριπές των ανέμων θα παραμείνουν στα 70 - 80 km/h.
  • Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων αναμένουμε από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (19:00-20:00), οπότε και η ένταση τους αναμένεται να υποχωρήσει στα 4-5 μποφόρ.
  • Επισημαίνεται ότι από την αλληλεπίδραση του ανέμου με το έντονο ανάγλυφο της περιοχής, η ένταση των ανέμων αναμένεται να είναι τοπικά υψηλότερη.
  • Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι οι ισχυρές ριπές του ανέμου αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών, ανεξάρτητων από το κύριο μέτωπο), διευκολύνοντας την παραγωγή και μεταφορά καυτρών.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA