ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/07/2022 10:16

Φωτιά - Βασιλακόπουλος: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έδωσε οδηγίες για αυτά που πρέπει να κάνουν πλέον όσοι εισέπνευσαν καπνό από τις φωτιές και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φωτιά - Βασιλακόπουλος: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έδωσε συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τις φωτιές. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (21/7) στο Mega ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «προφανώς μία φωτιά είναι μία συνολική τραγωδία, και για το πράσινο που καίγεται, και για τα σπίτια, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Όσο αφορά στις συνέπειες που έχει μία πυρκαγιά, είναι τελείως διαφορετικό, αυτός που επιχειρεί στο πεδίο και έρχεται αντιμέτωπος με πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, εκεί μπορεί να πάθει θερμικό έγκαυμα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά από την εισπνοή, και τελείως άλλες οι συνέπειες από αυτόν που είναι πιο μακριά, και υπάρχει ο καπνός και τα αιωρούμενα σωματίδια».

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πεντέλη: Μάσκα, ενυδάτωση, μετακινήσεις - Οι έξι οδηγίες των πνευμονολόγων

«Πλέον όλοι έχουμε κάποια μέτρα προστασίας, μας έμειναν οι μάσκες από τον κορονοϊό, ως εκ τούτου, εάν φορέσουμε μία μάσκα υψηλής προστασίας, εάν έχουμε ή δύο απλές χειρουργικές μάσκες, είναι κάτι που σχεδόν μόνο το 10% των σωματιδίων μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μας. Αυτές οι μάσκες έχουν φτιαχτεί για να μας προστατεύουν από τα αιωρούμενα σωματίδια, είναι επαγγελματικής χρήσεως», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο ευαίσθητοι, ή κάποιοι που έχουν διάφορες πνευμονοπάθειες. Πρέπει άμεσα αυτοί οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν με τον πνευμονολόγο τους και να προσέχουν πάρα πολύ, και να πάρουν οδηγίες. Πολλοί συμπολίτες μας που είναι ασθενείς, έχουν το καλοκαίρι την κακή συνήθεια, χωρίς τη σύσταση του πνευμονολόγου τους να διακόπτουν την αγωγή για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτοί πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου την αγωγή τους, να μιλήσουν με τον γιατρό τους και ενδεχομένως να εντατικοποιήσουν την αγωγή τους, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό τους», υπογράμμισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Video Loading...

«Οι περισσότεροι θα πρέπει να διαθέτουν μάσκες. Οι πυροσβέστες μας είναι προφανώς πιο προετοιμασμένοι γι’ αυτά τα περιστατικά. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ως άνθρωποι» είπε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣΚΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ