Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην καθιερωμένη ενημέρωση όσον αφορά στην πορεία της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7) ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οργανισμός σε σχετική του ανακοίνωση, στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 7/07/22, συνολικά 20 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία τo νέo Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όλα τα κρούσματα αφορούν μόνο άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 40 έτη (24-59), εκ των οποίων 11 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (55%). Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2022. Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA