Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αίμα βάφονται συνεχώς οι δρόμοι της Κρήτης με το νησί να «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος μετά τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του cretapost, 32 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους σε θανατηφόρα τροχαία από την αρχή της χρονιάς, με τη νεότερη εξ αυτών να είναι μόλις 15 ετών. Σημειώνεται ότι το 2019 ήταν 49 τα θύματα στην άσφαλτο της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη: Διακοπές: Αναχωρούν με 100% πληρότητα τα καράβια για κοντινούς προορισμούς

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα συμβαίνουν σε επαρχιακούς δρόμους και όχι στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπως θα περίμενε κανείς. Ειδικότερα, περισσότερα από 6 θανατηφόρα τροχαία έχουν γίνει στον ΒΟΑΚ ενώ παραπάνω από τα τριπλάσια και συγκεκριμένα περισσότερα από 18 έχουν συμβεί σε επαρχιακούς δρόμους του νησιού.

«Ανησυχία και προβληματισμός για τα τροχαία»

Παράλληλα, ο κ. Μπέας σχολίασε με τα πλέον ζοφερά χρώματα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη ενώ έδωσε και την δική του εξήγηση αναφορικά με τα αίτια που προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί μας. Επίσης εξήγησε ότι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η αιματοχυσία στο νησί είναι «ο σεβασμός των νόμων, των ορίων ταχύτητας, ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να έχουμε πάντα κατά νου ότι δεν πίνουμε όταν οδηγούμε και πάντα φοράμε ζώνη ασφαλείας και κράνος», επισήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που δέχονται τα ΤΕΠ, οι Χειρουργικές κλινικές αλλά και η ΜΕΘ όταν καλούνται να χειριστούν τροχαία ενώ έδωσε και την παράμετρο της «συναισθηματικής φόρτισης» των ιατρών.

 Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι γιατροί δέχονται τεράστια συναισθηματική πίεση όταν έχουν να διαχειριστούν νεκρά παιδιά. Πώς ενημερώνεις τους συγγενείς ότι το παιδί τους κατέληξε μετά από ένα τροχαίο;», διερωτάται μέσα από την πολυετή εμπειρία του ο χειρουργός Γ. Μπέας. Τέλος, ανέφερε ότι «προτάσσει την ατομική ευθύνη όλων μας και την κοινή λογική, το χρέος που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA