Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυσκολεύει η κατάσταση στο μέτωπο της Δυτικής Λέσβου, καθώς μετά τη Βρίσα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και προς τους κατοίκους του Σταυρού. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει το χωριό και κρίθηκε σκόπιμο να οδηγηθούν οι κάτοικοι στο Πολίχνιτο. Στη Βρίσα το μέτωπο είχε απλώσει στη βορινή πλευρά, βόρεια - βορειοδυτικά από τα Βατερά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην γυρίσει ξανά η φωτιά προς εκείνο το σημείο, ενώ πλέον απειλεί και τον Σταυρό, έναν μικρότερο οικισμό, που ωστόσο, η πρόσβαση μέσα στο χωριό είναι δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αποτελείται από στενά δρομάκια που δυσκολεύουν τις κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων. Γι αυτό κι αποφασίστηκε να φύγουν όλοι οι κάτοικοι έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν.

Περίπου στη μία το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών, στον οποίο χθες κάηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια και δύο επιχειρήσεις, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές και σε άλλα κτήρια, μιας και η φωτιά πέρασε μέσα από το τουριστικό θέρετρο κι έφτασε μέχρι την παραλία, όπου το Λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα δια της θαλάσσης.

Η πολύπαθη Βρίσα, είναι μια μαρτυρική περιοχή τα τελευταία χρόνια και δεν λέει να... ορθοποδήσει. Είχε χτυπηθεί αλύπητα τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, και του οποίου οι κάτοικοι, όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η οικολογική καταστροφή στην περιφέρεια της Δυτικής Λέσβου είναι ανυπολόγιστη. Υπολογίζεται πως μέχρι την Κυριακή έχουν καεί περίπου 13.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών και η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί καν...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA