Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, με μία νέα μητροκτονία να καταγράφεται στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Στην περιοχή της Χαλκηδόνας, ένας 59χρονος σκότωσε την 84χρονη μητέρα του, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με την άτυχη γυναίκα να εντοπίζεται δίχως τις αισθήσεις της μέσα στο σπίτι της από τον άλλο της γιο. Ο 59χρονος γιος της αρχικά προσήχθη ως ύποπτος ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές καθώς ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 84χρονη γυναίκα, που έμενε μαζί με τον γιο της στην περιοχή Ξηροχώρι, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, ενώ ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη μητροκτονία

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 84χρονης ημεδαπής που τελέστηκε σε περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, γιος και σύνοικος της 84χρονης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (26-07-2022), σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ξηροχωρίου όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 84χρονη, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα».

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, στις 6 Ιουλίου, δύο ακόμη περιστατικά μητροκτονίας σόκαραν τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, ένας 50χρονος με ψυχολογικά προβλήματα δολοφόνησε -μαχαιρώνοντάς τη στο λαιμό- τη μητέρα του, που και σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκε από τον άλλο της γιο. Μάλιστα όπως έγινε γνψωστό είχε προσπάθησε να την αποκεφαλίσει. 

Αλλά και στο Ηράκλειο, ένας 42χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, στο Ηράκλειο, με ξύλινες κατά τη διάρκεια καβγά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA