Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωνία τέλος για χιλιάδες μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν φέτος τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς μέχρι και την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των βάσεων για το 2022. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που σημείωσε πως «Είμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βάσεις 2022 θα ανακοινωθούν εντός του μήνα, δηλαδή εντός της εβδομάδος».

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες εξετάσεις: Πτώση αναμένεται στις βάσεις - Η εκτίμηση ειδικού

Οπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη  Αυγούστου. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε. Ο υποψήφιος όπως είπε μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Σχετικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000 , από το 2020 έως το 2022. «Θα ξεκινήσουμε με την καλύτερη στελέχωση και την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA