Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις στα «γιατί» ο 23χρονος έχασε έτσι ξαφνικά τη ζωή του, τη στιγμή που έκανε διακοπές με τους φίλους του στη Σίφνο, αναζητούν οι άνθρωποι του φοιτητή που έχασε τη ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα ωστόσο όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, πλήρης εικόνα θα δοθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Θάνατο από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και ισχαιμία μυοκαρδίου έδειξε η νεκροψία στον φοιτητή στη Σίφνο

Οπως εξηγεί μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, οπότε πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. Επισήμανε πως για την ώρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία, ούτε ο κορονοϊός, στον οποίο ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός.

Σημειώνεται πως ο κορονοϊός είναι δυνατό να κάνει θρομβώσεις των στεφανιαίων αγγείων και να οδηγήσει σε έμφραγμα, δηλαδή ισχαιμία, που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση του 23χρονου, το παραπάνω δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο καθώς πνευμονικό οίδημα και ισχαιμία μπορούν να προκληθούν και από άλλα αίτια.

Ο 23χρονος φοιτητής από τη Λαμία βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο και την περασμένη Τρίτη μετά από αδιαθεσία που ένιωσε έκανε εμετό και λιποθύμησε. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε. Η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς όπου μεταφέρθηκε η σορός του, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκραδίου και πνευμονικό οίδημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA