Τα συντρίμμια ενός κινεζικού πυραύλου πρόκειται να πέσουν ξανά στη γη το Σαββατοκύριακο, χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα και μάλιστα στη Βόρεια Ελλάδα ή την Κρήτη. Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA) ανέφερε ότι πρόκειται για έναν τεράστιο κινεζικό πύραυλο Long March 5B που είχε εκτοξευτεί στις 24 Ιουλίου.
Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: «Καθηλωμένα» όλα τα F-35 - Πρόβλημα στον μηχανισμό εκτίναξης των πιλότων
Ο πύραυλος είχε μεταφέρει εργαστήριο στον διαστημικό σταθμό που δημιουργεί η Κίνα. Η μεταφορά έγινε με επιτυχία, αλλά ο πύραυλος, που δεν χρειάζεται πια, επιστρέφει στη γη. Αναμένεται να πέσει από νωρίς το Σάββατο 30 Ιουλίου ή ως το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου.
Στον χάρτη της EASA φαίνεται οι τροχιές του πυραύλου (με το πράσινο) περνούν πάνω από κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, αλλά και σε περιοχές της Ισπανίας και της Ιταλίας (με κόκκινο).

Επειδή είναι ογκώδης, με μήκος 30 μέτρα και βάρος 22 τόνων δύσκολα θα διαλυθεί σε πολύ βμικρά κομμάτια όσο θα κινείται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο πύραυλος δεν διαθέτει και σύστημα ελέγχου, δεν είναι γνωστό που ακριβώς θα προσκρούσει.
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
- Το επικίνδυνο μήνυμα που στέλνει στη Βόρεια Κορέα ο πόλεμος του Τραμπ στο Ιράν
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 κλείνουν νωρίτερα από σήμερα Κυριακή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.