Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο μεγάλα εμπόδια υπάρχουν στις έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο ο 22χρονος. Η απουσία του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο και επιπλέον το γεγονός ότι οι φίλοι του Jack Fenton είναι άφαντοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο και αυτό διότι οι κάμερες λειτουργούσαν, αλλά χωρίς καταγραφικό για την προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι τις χρησιμοποιούν μόνο για την εποπτεία του χώρου και δεν καταγράφουν το υλικό.

Επίσης, οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού φοιτητή παραμένουν άφαντοι, παρά τις αναζητήσεις των Αρχών. Σε δηλώσεις του στο Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης, είπε ότι, παρά τα μηνύματα που αφήνει, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους. Ο ίδιος απέρριψε την εκδοχή ο Βρετανός φοιτητής να τραυματίστηκε θανάσιμα προσπαθώντας να βγάλει μία selfie. “Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει;”. Καθοριστική θα είναι η μαρτυρία του πιλότου του ελικοπτέρου που είδε τα πάντα και φέρεται να φώναξε στον 22χρονο: «Πού πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

«Ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο»

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως ο 22χρονος επέστρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό του τηλέφωνο, καθώς το είχε ξεχάσει στην καμπίνα επιβατών. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το ότι αποβιβάστηκε από τη δεξιά πλευρά του ελικοπτέρου, όταν γύρισε πίσω στο ελικόπτερο πέρασε κάτω από την «ουρά» σκυφτός και τον χτύπησε ο έλικας που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

«Σε έναν ελεγχόμενο χώρο όπως είναι ένα ελικοδρόμιο το οποίο είχε αδειοδοτηθεί με συγκεκριμένους κανόνες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το να αφεθεί ένας άνθρωπος, με όποιον τρόπο έγινε αυτό, να κυκλοφορεί, σε σημεία που αποδείχθηκαν φονικά εξυπακούεται ότι υπάρχει ευθύνη. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του προσωπικού το οποίο είχε την εντολή και είχε και την ειδίκευση και την εκπαίδευση να μην γίνει αυτό», σημειώνει ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης, διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων.

Η αεροπορική εταιρεία, Superior Air, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτοκολλά ασφάλειας. «Η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης». Οι αρμόδιες Αρχές θα αναζητήσουν τους φίλους του 22χρονου αλλά και τυχόν επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA