Μενού
  • Α-
  • Α+

Μοιραία κατάληξη σε έναν πόλεμο μεταξύ οικογενειακών «επιχειρήσεων» διακίνησης ναρκωτικών, που έχουν στήσει Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί την δολοφονία που διαπράχθηκε μετά το μεσημέρι στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη. Σε πρώτη φάση κάτοικοι της περιοχής άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν πεσμένο στην μέση του δρόμου έναν άνδρα αιμόφυρτο. Αμέσως ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και την Αμεση Δράση. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του.

Διαβάστε ακόμη: Αγία Βαρβάρα: Νεκρός από πυροβόλο όπλο - Εντοπίστηκε στον δρόμο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που πραγματοποίησαν την πρώτη έρευνα διαπίστωσαν πως το θύμα συναντήθηκε με τον δράστη σε μια απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε πεσμένος και άρχισαν να λογομαχούν. Πιθανόν να υπήρξε και συμπλοκή μεταξύ τους όμως κάποια στιγμή ο δράστης άρχισε να τον καταδιώκει και να τον πυροβολεί. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής 5 κάλυκες από πιστόλι διασκορπισμένους κατά την πορεία που ακολούθησε η καταδίωξη του θύματος από τον δράστη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ο δολοφονημένος, που ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, πρόσφατα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού, και τότε υπήρχαν στοιχεία ότι το κίνητρο ήταν διαφωνίες μεταξύ συμμοριών στην διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή, αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την δολοφονία, χρειάστηκε η παρουσία ισχυρών ομάδων ΟΠΚΕ στην περιοχή, γιατί υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από Ρομά προς τους αξιωματικούς της Ασφάλειας οι οποίοι προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν στοιχεία τόσο για την εντοπισμό του δράστη, όσο και για το ίδιο το θύμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA