Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα έρχονται στο «φως» για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στη Λέσβο, από αστυνομικό που ήταν και προπονητής της σε ομάδα βόλεϊ. Ο άνδρας φαίνεται πως εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του (σ.σ. ως προπονητής) για να πλησιάζει ανήλικες, ενώ τη Δευτέρα 1η Αυγούστου οδηγείται στον ανακριτή για την υπόθεση της 14χρονης. Την ίδια ώρα, οι γονείς της καταγγέλλουν και ξυλοδαρμό της κόρης τους από τον 53χρονο αστυνομικό.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός ανήλικης: «Εκανα ένα λαθάκι» είπε όταν συνελήφθη - Αμετανόητος ο αστυνομικός 

Ειδικότερα, ο 53χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορείται για τον βιασμό της 14χρονης. Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ τη Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή και αναμένεται να λάβει παράταση για να απολογηθεί. Προς το παρόν, έχει εμφανιστεί αμετανόητος καθώς όταν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν του είπαν πως «αφορά ένα κάποιο αδίκημα σε ένα από τα κορίτσια που προπονούσες», σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha. Ο συλληφθείς, τότε, είπε «Α, έχω κάνει ένα λαθάκι».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν υπάρχει καταγγελία για βιασμό, αλλά για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση, ωστόσο σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για βιασμό της ανήλικης από τον αστυνομικό.

«Τη χτύπαγε και της είχε δέσει τα χέρια»

Οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού περιέγραψαν στον ΑΝΤ1 πώς ανακάλυψαν τι συνέβαινε, με τη μητέρα της να αναφέρει: «Είδα τα μηνύματα στο κινητό της, τον τελευταίο καιρό το παιδί δεν ήθελε να πηγαίνει προπόνηση» και τον πατέρα της να λέει συγκλονισμένος «Προσοχή στα παιδιά. Εμείς τον εμπιστευτήκαμε και λόγω επαγγέλματος και μας την έκανε...».

Μάλιστα, σοκάρει και η αποκάλυψη τους για ξυλοδαρμό της ανήλικης «τη μέρα που έκανε τον βιασμό, τη χτύπησε, την έδειρε και της έδεσε (τα χέρια) στην πλάτη πίσω και μια φορά πάλι, με το προφίλ του Facebook, το ψεύτικο που 'χει κάνει, την έλαβε να κάνει βιντεοκλήση, εκείνη αρνήθηκε. Μόλις πήγε στην προπόνηση, την έδειρε», αναφέρει ο πατέρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ψυχολόγος της αστυνομίας βρέθηκε για ώρες στο σπίτι του παιδιού, με τη 14χρονη να είναι λιγομίλητη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ετσι αντιλήφθηκε η μητέρα τι συνέβαινε

Η μητέρα της 14χρονης, μιλώντας στο Open, εξήγησε πώς αντιλήφθηκε τη δράση του αστυνομικού. «Εγώ είδα το μήνυμα της μικρής στο κινητό, γιατί έχω τους κωδικούς πρόσβασής της. Είδα το μήνυμα του κυρίου, το οποίο ήταν ψεύτικο προφίλ. Τής έβαζε να κάνει διάφορα σεξουαλικά, να στείλει βίντεο, φωτογραφίες, την ρώτησα ποιος είναι, στην αρχή δε μού έλεγε και μετά από πέντε λεπτά ευτυχώς μού είπε ότι είναι ο προπονητής της και ότι φοβήθηκε να μού το πει επειδή την εκβίαζε», είπε.

Από πλευράς του, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, το ανήλικο κορίτσι περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωσε στα χέρια του αστυνομικού. «Πριν από περίπου 20 μέρες ο …. με οδήγησε σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, μού ζήτησε να κατέβω από το αυτοκίνητο και με έστρεψε με απότομη κίνηση, μού κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο».

Παράλληλα, οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ οι γονείς των αθλητριών της ομάδας βόλεϊ τον εμπιστεύονταν να μεταφέρει και με το αυτοκίνητό του τα παιδιά τους στο σπίτι, μετά τις προπονήσεις. «Ούτε εγώ δεν ξέρω τι έκανα εκείνη την ώρα, πώς με συγκρατήσανε δεν ξέρω», δηλώνει ο πατέρας της 14χρονης. «Δεν είναι άνθρωπος, κτήνος είναι, τού είχαμε τέτοια εμπιστοσύνη σαν αστυνομικό, τού εμπιστευτήκαμε τα παιδιά και να το αποτέλεσμα», συμπληρώνει.

«Ξεσκονίζουν» κινητό και υπολογιστές

Το κινητό αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές του 53χρονου αστυνομικού έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών για το αν υπάρχουν και άλλα θύματά του. «Το προφίλ που είχε κάνει, το είχε από το 2018, σίγουρα την έχει πέσει και σε άλλα παιδιά», σημειώνει ο πατέρας της 14χρονης. Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία είναι το ανήλικο θύμα, η μητέρα του συμπληρώνει: «Κλαίει συνέχεια, δεν μπορεί να κοιμηθεί, δεν τρώει καθόλου, ευτυχώς μάς στείλανε από την ασφάλεια εδώ στο νησί μία παιδοψυχολόγο».

Αναφορές και για άλλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο της Λέσβου stonisi.gr, την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοι του δηλώνουν έκπληκτοι, κάποια στόματα σταδιακά ανοίγουν. Συγκεκριμένα, μιλούν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών μέσω τηλεφώνου υπηρεσίας της αστυνομίας που είχε σχέσεις με το κοινό, για συνεχή μηνύματα σε βάρος άλλων γυναικών, ακόμα και για μηνύματα σε άλλα κορίτσια αθλήτριες που προπονούσε πριν λίγα χρόνια. Η κλειστή, όμως, κοινωνία της Μυτιλήνης φαίνεται πως «απορροφούσε» τους κραδασμούς των καταγγελιών. «Πού πας να μπλέξεις και άστα παράτα τα» ήταν οι λογικές που κυριαρχούσαν, οπότε ο αστυνομικός «καλός χριστιανός και πατριώτης» κατά τα άλλα συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA