Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λέσβου, μετά την αποκάλυψη του βιασμού μιας ανήλικης αθλήτριας από αστυνομικό. Την ίδια στιγμή, αμετανόητος και προκλητικός στους συναδέλφους του παρουσιάστηκε ο εν λόγω αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ που φέρεται να βίασε 13χρονη μαθήτριά του στη Λέσβο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Εκείνος φάνηκε να αιφνιδιάστηκε και ρώτησε «γιατί έχει βγει ένταλμα για μένα;». Όταν εκείνοι εξήγησαν, εκείνος είπε χαρακτηριστικά «έχω κάνει ένα λαθάκι», σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα γιατί του ζήτησε να χωρίσουν

Όπως λένε οι αστυνομικοί, ο συλληφθείς δεν γνώριζε καν το περιεχόμενο της δικογραφίας που εκδόθηκε από την ανακρίτρια. Ετσι, αυτές τις ώρες, ενώ αναμένεται η αυριανή απολογία του, είναι σε εξέλιξη δύο μεγάλες αστνυομικές επιχειρήσεις για να ρίξουν πλήρως φως στην υπόθεση, η μία αφορά τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να διαπιστωθεί αν ο αστυνομικός έχει επιχειρήσει κι άλλες φορές να ασελγήσει εναντίον ανηλίκων και η άλλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξακριβωθεί ο βιασμός. 

Στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν ότι πρόκειται για μία πολύ ευαίσθητη υπόθεση και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα δύσκολα μιλούν στις Αρχές. Οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας ζήτησαν από την Εισαγγελία ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στο σπίτι του προπονητή. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν από εδώ και πέρα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, τάμπλετ και usb. Έμφαση θα δοθεί στις αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο, στα e-mails και στις συνομιλίες του μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Θα εξεταστεί εάν ο 53χρονος είχε συνομιλίες με ανήλικες μέσω ψεύτικων προφίλ. Ήδη οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα ψεύτικο προφίλ αναζητούν και άλλα, ενώ αντικείμενο έρευνας είναι τι έκανε ο προπονητής τα ροζ βίντεο που είχε στην κατοχή του.

«Δεν μου είπε με ποιο τρόπο, αλλά την εκβίαζε»

Η παρατηρητικότητα της μητέρας φαίνεται πως συντέλεσε καθοριστικά ώστε να αποκαλυφθεί η διαστροφή του 53χρονου αστυνομικού που φέρεται να ασελγούσε συστηματικά σε βάρος της κόρης και να τη βίασε «...σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία». Η μητέρα που διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά έψαξε το κινητό της κόρης της και βρήκε ένα χυδαίο μήνυμα που είχε στείλει ο αστυνομικός στην κόρη της.

«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή, ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της», είπε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο κύριος ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητάς του».

Η μητέρα της 14χρονης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «...την εκβίαζε. Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του, όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 έως 15 χρόνων». Η μητέρα κατέληξε ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και τόνισε ότι η κόρη της βρίσκεται σε ψυχολογική διαταραχή, μετά από όσα της συνέβησαν.

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ο αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση με τον ίδιο να ζητά και να παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι και τη Δευτέρα.

O 53χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA