Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφοδο σε κτήριο υπό κατάληψη πραγματοποίησαν δυνάμεις της Αστυνομίας, το πρωί της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Στο υπό κατάληψη τριώροφο κτήριο διέμενε κι ο Μαροκινός που συνελήφθη για ληστεία κι απόπειρα βιασμού κατά της δημοσιογράφου Ελπινίκης Χάγια. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του οικήματος, που βρίσκεται στην οδό Ψελλού 6Α στα Εξάρχεια, και ο οποίος κατέθεσε πως στο συγκεκριμένο τριώροφο εγκαταστάθηκαν και διαμένουν μόνιμα κακοποιοί.

Ετσι άνδρες της Ασφάλειας, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ μπήκαν στο οίκημα και συνέλαβαν οκτώ αλλοδαπούς (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ) οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Σε ό,τι αφορά στον Μαροκινό «δράκο» είχε και έναν συνεργό, που δρούσε ως «τσιλιαδόρος», με καταγωγή από την Αίγυπτο, ο οποίος είχε συλληφθεί σχεδόν αμέσως μετά την απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνδρας που καταζητούνταν εντοπίστηκε προχθές (3/8) τα χαράματα να περιφέρεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από περιπολία της ΟΠΚΕ, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Η επίθεση στη δημοσιογράφο έγινε στην οδό Ιουστινιανού στα Εξάρχεια, από τον Μαροκινό συλληφθέντα με την 40χρονη δημοσιογράφο να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Εχασα τις αισθήσεις μου σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με έσυρε και με τράβηξε προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Αρχίζω σε λίγο να αισθάνομαι ότι ψηλαφίζει το σώμα μου και έχει σηκώσει τη φούστα μου. Ξαφνικά σαν να ξύπνησα, τον είδα να απομακρύνεται από εμένα και αρχίζω να φωνάζω και να τρέχω».

Από τις φωνές της οι γείτονες έσπευσαν να τη βοηθήσουν, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Εξαρχείων ταυτοποίησαν τον 26χρονο δράστη, ο οποίος και αναζητούνταν μέχρι χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γείτονες, μετά την επίθεση, τρομοκρατημένοι, έχουν αναρτήσει σε πολλά σημεία πινακίδες για να προειδοποιήσουν τις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA