ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/08/2022 19:53

Χάκερ κλέβει λογαριασμούς δημοσιογράφων: «7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν μπορεί να με πιάσει»

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να πείσει τον χάκερ να επιστρέψει τον παραβιασμένο λογαριασμό στην συνάδελφο του και ο χάκερ τελικά συμφώνησε - Παράλληλα όμως προσπαθούσε να κλέψει bitcoin μέσω του e-mail ενός άλλου χρήστη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χάκερ κλέβει λογαριασμούς δημοσιογράφων: «7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν μπορεί να με πιάσει»
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Σάλο έχει προκαλέσει η ιστορία ενός χάκερ, ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει στοιχεία λογαριασμών δημοσιογράφων και στη συνέχεια προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικά ποσά. Μάλιστα, ένα από τα υποψήφια θύματα του χάκερ, ήταν και ο δημοσιογράφος, Νίκος Μισίρης, τον οποίο ο επιτήδειος προσέγγισε αφού πρώτα είχε χακάρει τον λογαριασμό της δημοσιογράφου Κωνσταντίνας Κοκλοτάρα και είχε διάλογο μαζί του στο Instagram! Ο Νίκος Μισίρης προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει τον χακαρισμένο λογαριασμό στην συνάδελφό του και ο χάκερ τελικά συμφώνησε (!) αν και παράλληλα, όπως φαίνεται και από τα μηνύματα που αντάλλαξαν, προσπάθησε να κλέψει bitcoin, αποκτώντας πρόσβαση στο e-mail ενός άλλου χρήστη.

Διαβάστε ακόμη: Περιστέρι: Κυνική ομολογία του 21χρονου - «Τσακωθήκαμε και τη σκότωσα» - Πώς οδηγήθηκαν στα ίχνη του

Video Loading...

Ο δημοσιογράφος τον προειδοποίησε ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των καταγγελιών που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον αναζητούν οι Αρχές. Ο χάκερ δεν έδειξε να... αγχώνεται, λέγοντας μάλιστα ότι η Δίωξη τον ψάχνει εδώ και 7 χρόνια και δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. Έδωσε μάλιστα και συμβουλές στα θύματά του, να αλλάζουν κωδικό στα mail τους διότι έτσι κατάφερε να εισχωρήσει στους λογαριασμούς τους.

Αντιγράφουν τον τρόπο που επικοινωνεί ο χρήστης με φίλους του

Στην ερώτηση του Νίκου Μισίρη, αν κατάφερε να αποσπάσει τα bitcoin, ο επιτήδειος απάντησε όχι, γιατί έπρεπε να περιμένει 48 ώρες, να αλλάξει έναν κωδικό και να το ρισκάρει, αφού ο κανόνας που ακολουθεί για να μην γίνει αντιληπτός, είναι να πετάει τις συσκευές που χρησιμοποιεί κάθε 24ωρες. Επισημαίνεται ότι οι χάκερ ανοίγουν κανονικά διάλογο με τα υποψήφια θύματά τους και δεν στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα. Προτού το κάνουν αντιγράφουν τον χαρακτήρα, δηλαδή τον τρόπο που απαντάει και απευθύνεται ο κάτοχος του λογαριασμού στο Instagram και αρχίζουν να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο.

Η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως και η συνάδελφός της, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Σημειώνεται πως άλλο ένα θύμα των χάκερ είναι ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha Δημήτρης Περγελής, όπως επίσης και ο μετεωρολόγος του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Έτσι αποκτούν άμεσα πρόσβαση και σε άλλα προφίλ, ενώ η πρόσβαση στον πραγματικό κάτοχο καθίσταται αδύνατη. Έπειτα επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Μπορείς να μου μεταφέρεις στον λογαριασμό 740€; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα βγάλω νέα κάρτα 760€. Σίγουρα αύριο…». Ένα άλλο μήνυμα που στέλνουν, είναι το παρακάτω: «Μπορείς να κάνεις μία μεταφορά 1.300 ευρώ σε έναν λογαριασμό; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα πάω τράπεζα 1.320 ευρώ. Σίγουρα αύριο πρωί που θα πάω να βγάλω νέα κάρτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΚΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ EMAIL ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ