Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική της σκληρή μάχη προκειμένου να σώσει την όρασή της στο δεξί της μάχη δίνει, μαζί με τους γιατρούς, η 49χρονη γυναίκα από τη Μεσσήνη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της. Η γυναίκα περιέγραψε, με δηλώσεις της στο Mega, τις στιγμές τρόμου που έζησε στη διάρκεια του φρικτού περιστατικού στη Μεσσήνη. «Στο πρόσωπο είναι και έχει κάνει ζημιά στο δεξί μου μάτι. Η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά, αλλά σταθερά, είχα ενημέρωση από τους γιατρούς μου πριν λίγο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω, ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά», δήλωσε η άτυχη γυναίκα για τον τραυματισμό της.

«Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Γίνεται εντατική θεραπεία. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση εάν θα χρειαστεί η διακομιδή της σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο», πρόσθεσε για την 49χρονη η διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Διαβάστε ακόμη: Στη Γερμανία θα «κρυβόταν» ο 50χρονος μετά την επίθεση με οξύ στην πρώην γυναίκα του - Γιατί άλλαξε το σχέδιό του

Πώς έγινε η επίθεση

Το σχέδιο του πρώην συζύγου της, ήταν σχεδιασμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό από κατάστημα της περιοχής την προηγούμενη ημέρα. Η μητέρα έξι παιδιών, παρά το σοκ που υπέστη, κατάφερε να περιγράψει με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς την επίθεση που δέχθηκε και αυτό ήταν που οδήγησε στη σύλληψη του δράστη. «Έχω δώσει κατάθεση. Είναι όλα καταγεγραμμένα στην αστυνομία, στην κατάθεσή μου. Ό,τι δηλώσει η αστυνομία, ό,τι σας έχει πει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για όλα», είπε η ίδια.

Ο δράστης, ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, έχει φτάσει έξω από την επιχείρηση που εργάζεται η 49χρονη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει παρκάρει πίσω από τα δέντρα. Ο ίδιος κρυβόταν πίσω από ένα δέντρο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Στις 4.40 τα ξημερώματα έφτασε η 49χρονη με το δικό της αυτοκίνητο, κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς την επιχείρηση. Τότε ο πρώην άντρας της βγήκε πίσω από το δέντρο, την πλησίασε και προσπάθησε να της κλείσει το στόμα και τη μύτη με ένα πανί ποτισμένο με υγρό. Εκείνη επιχείρησε να ξεφύγει και τότε ο δράστης της έριξε στο πρόσωπο υγρό από ένα μπουκάλι που κρατούσε στο άλλο του χέρι. Στη συνέχεια εκείνος εξαφανίστηκε ενώ η 49χρονη έτρεξε να βρει καταφύγιο στο σπίτι του εργοδότη της που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα. 

«Είχα ξυπνήσει για να πάω στη δουλειά. Μου χτύπησε την πόρτα και φώναζε. Άνοιξα και την είδα σε άσχημη κατάσταση, είχε βρει μια πετσέτα και προσπαθούσε να σκουπίσει το υγρό από το πρόσωπό της. Έκλαιγε πολύ! Πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και αμέσως ήρθε και ο πατέρας μου που με βοήθησε να την μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εργοδότης της 49χρονης.

Πώς έγινε η σύλληψη του δράστη

Προκειμένου να κρύψει την ενοχή του ο 50χρονος επισκέφτηκε τη γυναίκα στο νοσοκομείο. Η πρώην γυναίκα του, ωστόσο, είχε ήδη μιλήσει με τους αστυνομικούς και τους είχε δώσει πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες. Έτσι, όταν ο δράστης εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Τμήμα όπου λίγο αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας εις βάρος του είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος στου αστυνομικούς, αναφέροντας πως τώρα συνειδητοποιεί το αντίκτυπο των πράξεών του. «Είμαι συγκλονισμένος, έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε. Δεν είχα καταλάβει τι έκανα, τώρα συνειδητοποιώ την πράξη μου. Θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου», ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου. Ως προς το κίνητρο ο δράστης φέρεται να είπε πως πέρα από την ερωτική αντιζηλία για τον άλλον άντρα, ένιωθε θιγμένος που το θύμα τον απομυζούσε οικονομικά και τον απέρριπτε ως σύντροφο.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο δράστης που είναι οδηγός φορτηγού - νταλίκας στο επάγγελμα είχε αποφασίσει να φύγει με δρομολόγιο της μεταφορικής εταιρείας που εργάζεται για τη Γερμανία. Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό προσπαθούσε να χτίσει και το άλλοθι για την επίθεση, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις της υπόθεσης και τα στοιχεία θα αποφάσιζε εάν θα επέστρεφε στην Ελλάδα ή αν θα αναζητούσε κάποιο καταφύγιο στο εξωτερικό, προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA