Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πόσο προμελετημένες ήταν οι κινήσεις του 50χρονου δράστη φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος εκτός από το σχέδιο της επίθεσης, είχε προετοιμάσει και το σχέδιο διαφυγής του! Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο δράστης που είναι οδηγός φορτηγού - νταλίκας στο επάγγελμα είχε αποφασίσει να φύγει με δρομολόγιο της μεταφορικής εταιρείας που εργάζεται για τη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το μήνυμα που στέλνει για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη

Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό προσπαθούσε να χτίσει και το άλλοθι για την επίθεση, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις της υπόθεσης και τα στοιχεία θα αποφάσιζε εάν θα επέστρεφε στην Ελλάδα ή αν θα αναζητούσε κάποιο καταφύγιο στο εξωτερικό, προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του. 

Και τις τελευταίες λεπτομέρειες... 

Βήμα προς βήμα φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει ο 50χρονος καθ' ομολογία δράστης την επίθεση στη Μεσσήνη με υδροχλωρικό οξύ κατά της 49χρονης πρώην συζύγου του και μητέρα των 4 παιδιών τους, τα ξημερώματα της Τετάρτης στο καθαριστήριο όπου εκείνη δούλευε στην Ανάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δράστης είχε προμελετημένες τις κινήσεις του και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό και η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας εις βάρος του είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το τηλεφώνημα που... άλλαξε το σχέδιο

Οπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών, ο καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης έκανε ό,τι έκανε... θολωμένος από τα οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το σχέδιό του άλλαξε μετά από το τηλεφώνημα που δέχτηκε από την κόρη του. Εκείνη χωρίς να γνωρίζει τι έχει διαπράξει ο πατέρας της, τον πήρε τηλέφωνο προκειμένου να τον ενημερώσει για την επίθεση στη μητέρα της και τότε εκείνος, αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, φερόμενος φυσιολογικά για να μην κινήσει τις υποψίες. Επισκέφτηκε στο νοσοκομείο την πρώην σύζυγό του. Εκεί έφτασαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ήδη λάβει κάποιες πρώτες πληροφορίες από τον εργοδότη του θύματος. 

Ωστόσο, αρκετά αργότερα και αφού οι αστυνομικοί τού παρουσίασαν ένα προς ένα τα στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδίασε και εκτέλεσε τις πράξεις του. Παράλληλα, φέρεται να είπε πως πέρα από την ερωτική αντιζηλία για τον άλλον άντρα, ένιωθε θιγμένος που το θύμα τον απομυζούσε οικονομικά και τον απέρριπτε ως σύντροφο.

Συζούσαν με... ελεύθερη σχέση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο δράστης της επίθεσης είναι ο δεύτερος σύζυγος της 49χρονης παθούσας και μητέρας 6 ενήλικων παιδιών. Με το δράστη χώρισαν με διαζύγιο από το 2015, αλλά επανασυνδέθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και εκείνη μετακόμισε στο σπίτι του, στην Καλαμάτα. Μαζί έχουν 4 παιδιά, με το μικρότερο να είναι 18 χρονών. Ωστόσο, φέρονται να μην είχαν ερωτική σχέση μεταξύ τους, αλλά -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- το θύμα της επίθεσης συνδεόταν ερωτικά με άλλον άντρα.

Κάτι, που φαίνεται να μην μπορούσε να αποδεχτεί ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ότι είχε εμμονή μαζί της. Μάλιστα, της είχε πάρει δαχτυλίδι και της είχε ζητήσει να παντρευτούν, ωστόσο, το θύμα τον απέρριπτε. Μια ερμηνεία άλλωστε για την πράξη του πρώην συζύγου της, που η ίδια φέρεται να έδωσε στην κατάθεσή της στις διωκτικές αρχές, είναι πως επεδίωκε να την καταστήσει έρμαιό του, ώστε να είναι τελείως ανήμπορη και να εξαρτάται από αυτόν, για να την έχει μόνο δική του.

«Να είμαι το τελευταίο θύμα» 

Από την πλευρά της, η 49χρονη γυναίκα που δίνει τη δική της μάχη μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα, νοσηλευόμενη στην οφθαλμολογική κλινική, δέχτηκε να κάνει ένα σχόλιο στον Alpha, όπου όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου ούτε στον δράστη, αλλά ούτε και στην επίμαχη σκηνή: «Τι να πω είμαι ακόμα σοκαρισμένη! Εύχομαι να είμαι εγώ το τελευταίο θύμα. Είμαι στο νοσοκομείο και ελπίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρω. Εύχομαι αυτό μόνο, να μην υπάρξει άλλη γυναίκα που θα βρεθεί στη θέση μου».

«Με χτύπησε και νευρίασα» 

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο καθ' ομολογία δράστης της επίθεση στη Μεσσήνη με υδροχλωρικό οξύ κατά της 49χρονης πρώην συζύγου του και μητέρα των 4 παιδιών τους. Ο 50χρονος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό με το θύμα να κινδυνεύει να χάσει την όρασή της. Ο δράστης βρέθηκε το απόγευμα στο δικαστικό μέγαρο, όπου και ενώπιον του Εισαγγελέα δήλωσε πως «θόλωσε από τα οικονομικά προβλήματα» και πως έχει μετανιώσει για όσα έκανε. Εισαγγελέας και Ανακρίτρια -όπως αναμενόταν - άσκησαν δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του έδωσαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι που θα συμβεί το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Οσον αφορά στα λόγια του 50χρονου ενώπιον του εισαγγελέα, ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του: «Αντιστάθηκε και τότε της πέταξα το υγρό στο πρόσωπο», φέρεται να εξήγησε για τη στιγμή της επίθεσης, προκαλώντας στην πρώην γυναίκα του σοβαρό τραυματισμό στο ένα της μάτι. «Μόλις έφτασε και την πλησίασα, προσπάθησα να βάλω στο πρόσωπό της το πανί με το υγρό. Εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει και να με χτυπάει. Τότε εγώ νευρίασα και της πέταξα όλο το υγρό στο πρόσωπο», είπε στην ανακριτική διαδικασία.

Η ομολογία στους αστυνομικούς

Ο 50χρονος παρότι έστησε την ενέδρα στη γυναίκα με την οποία έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, το πρωί και λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί η 49χρονη. Εκεί οι αστυνομικοί που από την πρώτη στιγμή τον θεωρούσαν ως τον βασικό ύποπτο τον προσήγαγαν στο τμήμα και άρχισαν να τον ανακρίνουν. Ο 50χρονος που από ότι φαίνεται είχε σχεδιάσει εδώ καιρό την πράξη του αρχικά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του. Οι αστυνομικοί όμως, την ώρα που τον ανέκριναν είχαν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν. Μάλιστα του ανέφεραν ότι είχε νοικιάσει αυτοκίνητο με το οποίο πήγε σούπερ μάρκετ από το οποίο προμηθεύτηκε το άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ).

Έτσι στη συνέχεια ομολόγησε την επίθεση του έξω από το χώρο εργασίας της πρώην συζύγου στο χωριό Ανάληψη της Μεσσήνης. Υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχε με τη 49χρονη ενώ ανέφερε ότι μετάνιωσε για την πράξη του. Περιγράφοντας στους αστυνομικούς τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν γύρω στις τέσσερις και μίση έξω από το καθαριστήριο ρούχων στο όποιο εργάζεται η πρώην σύζυγος του ανέφερε ότι είχε ποτίσει ένα πανί με το καυστικό υγρό το οποίο το χρησιμοποίησε στο πρώτο στάδιο της επίθεσης του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA