ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/08/2022 21:31

Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Ανδρο και Σύρο - Σαφάρι σε Μύκονο και Πιερία

Τουλάχιστον 46 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας και εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις σε Ανδρο και Σύρο, ενώ λουκέτα μπήκαν σε Μύκονο και Πιερία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Ανδρο και Σύρο - Σαφάρι σε Μύκονο και Πιερία
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Ανδρο και Σύρο από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), το διήμερο 18-19 Αυγούστου 2022, εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας και εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις που αφορούσαν σε μη τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Αγαθών και μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων. Το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Ενταλμα σύλληψης για τους «νταήδες» με τους Γερμανούς τουρίστες - Αμεση κινητοποίηση ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Video Loading...

Τα «τσουχτερά» πρόστιμα θα συνεχίσουν να... απειλούν όσους ιδιοκτήτες beach bar δεν τηρήσουν τον νόμο, καθώς οι έλεγχοι σε παραλίες θα συνεχιστούν για όλο τον Αύγουστο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως στα νησιά με μεγάλη σεζόν, όπως Ρόδος, Κρήτη κ.α., οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν με τη λήξη της τουριστικής σεζόν το φθινόπωρο.

Εξάλλου αρκετές φορολογικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν το τετραήμερο 18-21 Αυγούστου και σε Μύκονο και Πιερία με την Οικονομική Αστυνομία να προχωράει ακόμη και σε λουκέτα επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΤΙΜΑ BEACH BAR ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ