Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Ανδρο και Σύρο από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), το διήμερο 18-19 Αυγούστου 2022, εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας και εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις που αφορούσαν σε μη τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Αγαθών και μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων. Το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Ενταλμα σύλληψης για τους «νταήδες» με τους Γερμανούς τουρίστες - Αμεση κινητοποίηση ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Τα «τσουχτερά» πρόστιμα θα συνεχίσουν να... απειλούν όσους ιδιοκτήτες beach bar δεν τηρήσουν τον νόμο, καθώς οι έλεγχοι σε παραλίες θα συνεχιστούν για όλο τον Αύγουστο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως στα νησιά με μεγάλη σεζόν, όπως Ρόδος, Κρήτη κ.α., οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν με τη λήξη της τουριστικής σεζόν το φθινόπωρο. 

Εξάλλου αρκετές φορολογικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν το τετραήμερο 18-21 Αυγούστου και σε Μύκονο και Πιερία με την Οικονομική Αστυνομία να προχωράει ακόμη και σε λουκέτα επιχειρήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA