Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολο και πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την υπόθεση του πνιγμού του 6χρονου κοριτσιού στην παραλία της Κορίνθου, μπροστά στα μάτια του πατέρα της το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του, προκαλούν έντονες απορίες.

Διαβάστε ακόμη: Μάνη: Μυστήριο με την ξαφνική εξαφάνιση 64χρονου - Το σημείωμα με την αναφορά στον Λιαντίνη

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε αρχικά ο κ. Μπουνάς.

«Δεν φορούσε μαγιό, αλλά ρούχα και παπούτσια»

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: ''Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί''. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο: «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι... αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Απολογείται το πρωί ο πατέρας

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε στον πατέρα της 6χρονης, ενώ παραμένει πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τον θάνατό της και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ο πατέρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης. Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων. Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να την σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ekorinthos.gr όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και το ένα από τα δύο παπούτσια της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και χθες το μεσημέρι πήρε από τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο. Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για την συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι από καιρό σε διάσταση, δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια 

«Το αγαπούσε το παιδί ο πατέρας του»

Από εκεί και πέρα, σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κορίνθου, όπου εδώ και περίπου ένα μήνα είχε μετακομίσει η μητέρα με το παιδί. Οπως αναφέρουν μαρτυρίες από περίοικους στη γειτονιά της μητέρας, από τον περασμένο Ιούλιο, η μητέρα μαζί με την Αμέλια είχαν μετακομίσει στην πόλη, καθώς η ίδια βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Μάλιστα, μία γειτόνισσα ήταν αυτή που ενημέρωσε τη μητέρα για το κακό που έγινε, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά. «Ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν», είπε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και τότε η μάνα με ταξί πήγε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχοντας πληροφορηθεί στο μεταξύ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γείτονες της χαροκαμένης μάνας, η ίδια σε μικρές συνομιλίες που είχε μαζί τους λένε πως τους είπε «...το αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου. Ξέρει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, ξέρω ότι έχει άσθμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και γιατί δεν βούτηξε να σώσει το κορίτσι».

«Δεν βούτηξα επειδή έχω άσθμα»

Η 6χρονη εντοπίστηκε μετά από ώρα από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. Η κοπέλα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού: «Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων. Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ».

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

Τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει γύρω από το πνιγμό του εξάχρονου κοριτσιού στο Καλαμάκι Ισθμίων στην Κόρινθο θα προσπαθήσουν να βρουν οι Αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση από το Λιμενικό. Ειδικότερα, οι αξιωματικοί από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και αν ο πατέρας της 6χρονης είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη ζωή του παιδιού του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας της, η 6χρονη φόρεσε σωσίβιο για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα. Μετά από λίγο το κοριτσάκι εντόπισε ψαροντουφεκάς. Τα ερωτήματα που ερευνά η αστυνομία είναι πρώτον γιατί προτίμησε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και δεύτερον γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του. Όταν ο πατέρας εντόπισε το παιδί μέσω ψαροντουφεκά, ήταν πλέον αργά. Παράλληλα, εξετάζεται το γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια βόλτα, εφόσον θα έμπαινε στη θάλασσα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η μαρτυρία του ψαροντουφεκά ότι το παιδί είχε φάει πολύ και άρα ο πατέρας του δεν θα έπρεπε να το αφήσει να κολυμπήσει.

Από το Λιμενικό έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ ο πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου» και απολογήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Κορίνθου. Ο πατέρας της 6χρονης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ μέχρι τότε θα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA