ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/08/2022 19:02

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Πώς γίνεται το σόου από τον Χάρη, «τον άνθρωπο του Θεού» - Καρέ-καρέ η δήθεν λύτρωση

«Επαθα σοκ, άρχισα να κλαίω, να χτυπιέμαι, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου» λέει ο πρώην σύζυγος ενός μέλους της αίρεσης των εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη - Οσα βίωσε και οδήγησαν στον χωρισμό από τη γυναίκα που δεν ήθελε να ξεκόψει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Πώς γίνεται το σόου από τον Χάρη, «τον άνθρωπο του Θεού» - Καρέ-καρέ η δήθεν λύτρωση
(Πηγή: scoanthessalonica.org)
Ανάγνωση:

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας που παρουσιάζεται ως δαιμονισμένη, η οποία υποβάλλεται σε εξορκισμό από την «Εκκλησία των Εθνών». Οπως υποστήριξε μπροστά στην κάμερα του MEGA, το θύμα δεν παραδέχτηκε ποτέ στον ίδιο όσα γίνονται κατά τη διάρκεια των εξορκισμών, ενώ προσπαθούσε να... θολώσει τα νερά, ακόμη και όταν αποκαλύφθηκαν τα βίντεο από τη Θεσσαλονίκη που έκαναν το γύρο του διαδικτύου: «Μόλις είδα το βίντεο, την γνώρισα. Μου είπε ''δεν είμαστε εμείς''».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Video Loading...

Ωστόσο, το βίντεο ήταν αποκαλυπτικό. Εκείνη μαζί με τα παιδιά της φέρεται να απελευθερώνεται από τα σκοτεινά πνεύματα με το άγγιγμα του… ανθρώπου του θεού, όπως αποκαλείται, ο Χάρης Τσακωνίδης. Όπως εξομολογείται ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, έμαθε για την δράση της εκκλησίας και τις τελετές που συμμετείχε η οικογένειά του, όταν ένας είδε το βίντεο. «Παθαίνω ένα σοκ, άρχισα να κλαίω, να χτυπιέμαι, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου».

Η δράση της Εκκλησίας των Εθνών, όπως λέει, κατέστρεψε την οικογένειά του και οδήγησε το ζευγάρι σε χωρισμό, αφού η πρώην σύζυγός του δε θέλησε ποτέ να αποτραβηχτεί από τους κόλπους της: «Μου κατέστρεψε την οικογένειά μου, τα παιδιά μου».

Στο βίντεο η γυναίκα φαίνεται να βαριαναστενάζει εξουθενωμένη και καταρρακωμένη από τον δαίμονα, ενώ τρεις άλλες γυναίκες την κρατάνε για να μην πέσει. Όση ώρα ο ψευτοιερέας συνομιλεί με τον… διάβολο, μέλος της αίρεσης κινηματογραφεί τον εξορκισμό. Το μικρόφωνο δε φεύγει στιγμή από το στόμα της γυανίκας, ενώ ένας άντρας κρατάει πάνω από το κεφάλι της φερόμενης διαμονισμένης ένα χαρτί με όλες τις ασθένειες που πάσχει, ακόμα και καρκίνο, που έφερε ο διάβολος και πρόκειται να θεραπεύσει μέσα σε λίγα λεπτά ο Χάρης Τσακωνίδης. Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης φαίνεται να ξεκίνησαν το 2006, ενώ ύστερα από Εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της.

Καλοστημένη απάτη;

Όλα μοιάζουν σαν μια καλοστημένη παράσταση με το φινάλε να είναι ένα υπερθέαμα, με τη γυναίκα να ελευθερώνεται από τον διάβολο πεσμένη στο έδαφος και να θεραπεύεται από τις ασθένειες. Στη συνέχεια η γυναίκα σηκώνεται, φαίνεται να λιποθυμάει και ισχυρίζεται ότι δε θυμάται τίποτα, με τον ψευτοιερέα να της αποκαλύπτει ότι την ελευθέρωσε από τον διάβολο στο όνομα του Ιησού Χρηστού. Οι εξορκισμοί γίνονται σε μια αποθήκη δίπλα σε ένα πρώην νυχτερινό κέντρο, ενώ μέσα ο χώρος θυμίζει μπουζουξίδικο, με πίστα, μικρόφωνα, μουσικά όργανα ακόμα και φωσφοριζέ φώτα στους μεγάλους σταυρούς που δεσπόζουν στους τοίχους.

«Κηρύττουμε τον λόγο του Θεού»

Στην ξενάγηση που έκανε ο αρχηγός της αίρεσης, «Εκκλησία των Εθνών» στην κάμερα του Live News, επισήμανε ότι ο χώρος αυτός αποτελεί «Aγιο τόπο», καθώς εκεί, όπως λέει, επιτελούνται λειτουργίες και εξορκισμοί. Μάλιστα, κατέγραψαν με δική τους κάμερα τον δημοσιογράφο παρουσιάζοντας στο site τους ότι ο Χάρης Τσακωνίδης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή, παραποιώντας το αρχικό βίντεο της εκπομπής.

«Όταν πεινάει η ψυχή, νομίζει πως όλα τρώγονται»

Μιλώντας στο Live News, η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, έκανε λόγο για ένα έγκλημα που διαπράττεται! «Όταν μου στείλατε τα βίντεο, νόμιζα ότι ήταν διαφημίσεις του Yiotube. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό είναι το αντικείμενο κάποιων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν βοήθημα. Είναι έγκλημα αυτό, είναι σημείο των καιρών. Άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη, την απόγνωση για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα, να έχουν δημοσιότητα». Και συμπληρώνει: «Όταν πεινάει η ψυχή, νομίζει πως όλα τρώγονται. Όταν εγώ ψάχνω να βρω μια λύση σε κάτι που με πονάει, θα πιαστώ από όπου μπορώ».

Video Loading...

Ιερά Σύνοδος: Στόχος τους ο προσηλυτισμός

Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης φαίνεται να ξεκινούν το 2006, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της
Θέση για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών», που πραγματοποίησε τελετές στην πλατεία Δικαστηρίων, στη Θεσσαλονίκη, πήρε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου. Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων».

Η Ιερά Σύνοδος «εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της». Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας. Η Ιερά Σύνοδος «εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της». Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ