Μενού
  • Α-
  • Α+

Να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο έκλεισε η υπόθεσή της, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο η Γεωργία Μπίκα. Η 24χρονη είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, η καταγγελία της αρχειοθετήθηκε με δικαστικό βούλευμα. Συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Διαλυνά, η Γεωργία Μπίκα συναντήθηκε σήμερα με τον εισαγγελέα ελπίζοντας, όπως είπε, τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της να αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη, διαφορετικά θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εξερχόμενη από τον Αρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα δήλωσε ότι: «Οπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ηρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα διαθέτω μέχρι τέλους». 

Ακόμη, η 24χρονη ανέφερε: «Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς δήλωσε: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας». Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μη γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό».

Όπως τόνισε ο συνήγορος: «Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας». Στο πλευρό της 24χρονης κοπέλας βρέθηκαν σήμερα στον Αρειο Πάγο και άλλες γυναίκες, φωνάζοντας συνθήματα προς υποστήριξή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA