Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακάθεκτοι φαίνεται να συνεχίζουν τη δράση τους οι εξορκιστές της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καλέσουν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία του εξορκισμού μέσω νέου βίντεο που ανέβασαν στη σελίδα τους στο YouTube ενώ φτάνουν σε σημείο να εκπαιδεύσουν και νέους «εξορκιστές». «Στις έσχατες μέρες, λέει ο Θεός, θα εκχέω το πνεύμα μου σε νέους και σε νέες», είχε πει ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», ο αυτοαποκαλούμενος και ως «άνθρωπος του Θεού», Χάρης, τον περασμένο Ιούνιο σε μία εκδήλωση. Τότε, είχε χρήσει και μία νεαρή ως σύγχρονη προφήτισσα της «εκκλησίας του». 

Εκείνη δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένο... Μόλις έλαβε το χρίσμα από τον Χάρη, απέκτησε γνώσης Ιατρικής. «Κάθε φορά που αγχώνεστε, το στομάχι πονάει», είπε σε κάποιον ενώ προχώρησε σε 6 «θεραπείες αρρώστων». Την ίδια στιγμή, πάντως, που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τη δράση των «εξορκιστών», μετά και τις καταγγελίες, υπάρχουν και οι υποστηρικτές τους, οι οποίοι λένε: «Οταν έρχονταν άνθρωποι άρρωστοι και κάθονταν στη γραμμή της προσευχής και τους έβλεπα να γίνονται καλά, και τους έβλεπα να είναι με γύψους, με σπασμένα κόκαλα και να φεύγουν με κομμένο τον γύψο, περπατώντας, έμενα και έλεγα "Θεέ μου είσαι τόσο κοντά μας;». 

Μάλιστα, η ίδια μιλά στο Live News στο MEGA και για την περίοδο που μπήκε «λουκέτο» στη συναγωγή της Αθήνας με τον «πάστορα Ανδρέα» να φεύγει εκτός Ελλάδας. «Ολα τα χρόνια που η εκκλησία λειτουργούσε, ήμουν παρούσα. Οταν έκλεισε, ένιωσα πραγματικά να κλείνει η πόρτα του πατέρα μου, γιατί εκεί πήγαινα και συναντούσα τον ουράνιο πατέρα μου». Η ίδια, όμως, έχει κινηθεί στο πλευρό του «αυτοαποκαλούμενου ως ανθρώπου του Θεού», Χάρη, υποστηρίζοντας: «Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολύ ευεργετηθεί και από τον κ. Χάρη με προσευχές που ποτέ δεν μου ζήτησε λεφτά και είδα το χέρι του Θεού».

Πάντως, οι υποστηρικτές της «Εκκλησίας των Εθνών» λένε ότι ο Χάρης δεν έχει ζητήσει ποτέ λεφτά ενώ μετά το τέλος των «εξορκισμών» μοιράζεται ένας λευκός φάκελος. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της αίρεσης, πάντως, αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA