Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική της θέση στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τις σκοταδιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσοστόμου, για τα θύματα βιασμού κατέθεσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που έγινε η αιτία δύο χρόνια πριν να ανοίξουν τα στόματα και να γιγαντωθεί το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου ζήτησε να περάσουμε στο επόμενο «στάδιο». Όπως σημείωσε πως «έχει και η Εκκλησία ευθύνη για το τι λένε οι εκπρόσωποί της. Δεν έχει σημασία να βγαίνουμε και να το καταδικάζουμε, αλλά τι κάνουμε γι’ αυτό».

«Εγώ χαίρομαι, να σας πω την αλήθεια, που εκφράστηκε ο μητροπολίτης, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εκφραστεί και οποίος έχει αντίθετη άποψη. Εκφράζει μεγάλη μερίδα που ρίχνει το βάρος στο θύμα αλλά δεν τολμά να το πει. Το θέμα δεν είμαστε μόνο να δείχνουμε διαφορετικοί», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου. «Αντί να μας τρομάζει καλύτερα να μας κρούει τον κώδωνα. Γιατί τρομάζουμε για κάτι που μέχρι πριν δυο χρόνια ήταν δεδομένο. Πριν δύο χρόνια ήταν δεδομένο ότι φταίει το θύμα», συμπλήρωσε.

Επτά γυναίκες «απαιτούν» μία συγγνώμη

Την ίδια ώρα, επτά γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βιώσει προσωπικά σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρή ηλικία, μηνύουν τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και ζητούν από το ιεράρχη να ανακαλέσει.

«Σήμερα αντικρίσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Εσύ μας κακοποιείς διπλά. Τα λόγια σου χειρότερα από τον ίδιο τον βιασμό. Ο κήρυκας της αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους. Σε μηνύουμε γιατί ξέρουμε ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν» αναφέρουν. Μία εξ αυτών μία γυναίκα 37 χρόνων σήμερα. Κακοποιήθηκε στα 17, ο δράστης καταδικάστηκε, η πληγή όμως δεν έκλεισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA