Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ (4/9) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (5/9) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

  • Από σήμερα το βράδυ (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
  • Αύριο Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

EMY: Πρόγνωση για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου εδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA