Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες στη Θεσσαλονίκη όταν σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/9) είχε σαν αποτέλεσμα να παρασυρθούν οχήματα και να καταλήξουν μέσα σε καταστήματα, αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μάλιστα, πλημμύρισε και ο Λευκός Πύργος και καταστράφηκαν όλα τα ηλεκτρολογικά του συστήματα, καθώς επίσης και περίπτερα της ΔΕΘ. Επίσης οδηγός κινδύνεψε αφού ενώ βρισκόταν στο ΙΧ και τον πήρε το... ποτάμι, αφού έπεσε πρώτα επάνω ένας κάδος σκουπιδιών.  

Διαβάστε ακόμη: Λάρισα: Αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία ποδηλάτη και τους επιτέθηκαν 20 άτομα με σιδερογροθιές - Μία σύλληψη

Πεζοδρόμια ξηλώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές, δρόμοι υπέστησαν καθιζήσεις και καταστήματα πλημμύρισαν από το νερό που έφτασε σχεδόν το 1 μέτρο. Ο οδηγός που κινδύνεψε βρισκόταν στο αυτοκίνητο όταν κάδος που παρασύρθηκε από τα νερά έπεσε πάνω, τον έβγαλε εκτός πορείας και μη έχοντας τον έλεγχο κατέληξε λίγα μέτρα πιο κάτω αφού συγκρούστηκε με δέντρο. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 780 κλήσεις!

Αυτοκίνητα κατέληξαν μέσα σε καταστήματα και σφήνωσαν σε στάσεις. Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στη Θεσσαλονίκη όσο νερό πέφτει όλο τον Σεπτέμβριο. Στον Λευκό Πύργο καταστράφηκαν όλα τα ηλεκτρολογικά συστήματα από την πλημμύρα, σύμφωνα με το OPEN. Ενδεικτικά, σε σπίτι της Πυλαίας το νερό έφτασε μέχρι και τα δύο μέτρα! Στην περιοχή των Δικαστηρίων οι καταστηματάρχες είδαν τις περιουσίες τους να πλημμυρίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. 

Η έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα έχει προκαλέσει και την οργή των κατοίκων εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας από τον Δήμο: «πάλι πλημμυρίσαμε σε 3 μέρες δύο φορές. Ερχόμαστε εδώ γινόμαστε μούσκεμα για να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και ο Δήμος δεν υπάρχει πουθενά. Προχθές έκοψαν τα χόρτα απέναντι και τα έριξαν στο φρεάτιο», λέει κάτοικος στον ΑΝΤ1. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA