Μενού
  • Α-
  • Α+

«Επιχειρησιακή δοκιμή» της αντίδρασης των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων, βάσει του νέου σχεδιασμού προστασίας των συνόρων «Ακρίτας», εκτιμούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πως ήταν η ψευδής ενημέρωση, από την τουρκική πλευρά, παρουσίας 300 παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν από το σύνολο των δεδομένων που έστειλαν οι επιχειρησιακοί αξιωματικοί από τα σύνορα, αλλά και από την χρονική στιγμή που επέλεξαν οι Τούρκοι γι' αυτή την επίσημη παραπληροφόρηση.

Η «πληροφορία» για την αποβίβαση αυτού του τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών, «μεταξύ των οποίων γυναίκες και ανήλικα παιδιά», δόθηκε από την τουρκική πλευρά στο τριεθνές κέντρο που λειτουργεί στην πόλη Καπιτάν Αντρέεβο της Βουλγαρίας, όπου υπηρετούν στελέχη της Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, με σκοπό την άμεση επίλυση συνοριακών θεμάτων που προκύπτουν. Με επίσημο σήμα ο Τούρκος σύνδεσμος ενημέρωσε πως σε νησίδα στην περιοχή Κίσσαρι στο Σουφλί πέρασαν τα σύνορα και βρίσκονται σε νησίδα στην ελληνική πλευρά περίπου 300 παράτυποι μετανάστες.

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως κινητοποιήθηκε ομάδα Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο οδικώς για να δώσουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της περιοχής την πρώτη εικόνα ενώ ταυτόχρονα με πλωτό μέσο κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη νησίδα από τον ποταμό έξι αστυνομικοί, δύο μέλη του Ερυθρού Σταυρού και ένας αξιωματικός της Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, οι συνοριοφύλακες που έφτασαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην όχθη, απέναντι από την νησίδα που υπέδειξαν οι Τούρκοι, δεν παρατήρησαν καμία κίνηση εκεί, όμως με τις διόπτρες παρατήρησης είδαν στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου ομάδες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι επίσης παρατηρούσαν την ελληνική πλευρά!

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε και το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας, το πλήρωμά του αποβιβάστηκε και έλεγξε την νησίδα και πλέον επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για προβοκάτσια του Τούρκων, οι οποίοι προφανέστατα ήθελαν να «τσεκάρουν» το είδος και τους χρόνους αντίδρασης των μονάδων που φρουρούν την περιοχή.

Το νέο αυτό… κρούσμα από τουρκικής πλευράς ήρθε αμέσως μετά την εξαγγελία από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, της εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου φρούρησης των συνόρων στον Έβρο με την συμβολική ονομασία «Ακρίτας» και παράλληλα με την ανακοίνωση της επέκτασης του φράκτη σε μήκος 140 χιλιομέτρων με ταυτόχρονη ενίσχυση των δυνάμεων τόσο με προσωπικό όσο και σε υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης.

Μετά την αποκάλυψη της ψευδούς αναγγελίας από την Τουρκία, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν: «Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»:

Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA