Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τα τραυματισμένα παιδιά στο Allou Fun Park. Στις εικόνες φαίνονται τα τραύματα στα παιδιά που σώθηκαν από θαύμα. Μία από τους τέσσερις τραυματίες, η 21χρονη παραμένει ακόμη στη ΜΕΘ νοσοκομείου με την εικόνα της να είναι βελτιωμένη αρκετά.  Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή, η βάρκα δεν φρενάρισε, καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί. Το Allou Fun Park αναφέρει πως όλα λειτουργούσαν σωστά ενώ ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που βρίσκεται ήδη στο λούνα παρκ για έρευνες, καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα για το ατύχημα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: 

  1. Υπήρξε πρόβλημα στην αντλία παροχής νερού στο τρενάκι, με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη;
  2. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε συντηρηθεί σωστά;
  3. Τηρείτο το πρωτόκολλο ασφαλείας για τους επιβαίνοντες στα βαγόνια;
  4. Είχαν γίνει κατά το προηγούμενο διάστημα όλες οι προβλεπόμενες επιθεωρήσεις και έλεγχοι;

Τι υποστηρίζει η Allou Fun Park

Με μια νέα ανακοίνωση, η διοίκηση του Allou Fun Park, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου, Μιχαλη Δημητρακοπουλου, αναφέρει χαρακτηριστικά πως βρίσκεται στο πλευρό των τεσσάρων τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο εξ αυτών με σοβαρά τραύματα. «Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς ,που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων. Ηδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

«Δεν ήμασταν όρθιοι, πήγαμε στο Allou Fun Park για να περάσουμε καλά»

Την ώρα που ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας καλείται να δώσει απαντήσεις για το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες στο Allou Fun Park, ο 25χρονος Στέλιος, με τα αίματα ακόμη στο κεφάλι, δίνει την απάντησή του σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η παρέα του σηκώθηκε από το βαγόνι για να βγάλει selfie και εκσφενδονίστηκε. «Ζαλίζομαι ακόμη και έχω 15 ράμματα στο κεφάλι. Εχει ακουστεί ότι ήμασταν όρθιοι μέσα στο παιχνίδι. Φυσικά και δεν ήμασταν όρθιοι. Ολοι ήμασταν κανονικά καθισμένοι στις θέσεις μας. Είχαμε πάει στο λούνα παρκ για να περάσουμε καλά. Δεν είμαστε 12 χρόνων για να σηκωνόμαστε όρθιοι ενώ δεν επιτρέπεται», είναι η απάντηση που δίνει μιλώντας στο Live News στο MEGA ο 25χρονος, που τραυματίστηκε όπως και οι συνεπιβαίνοντες.

Μάλιστα, εξηγεί πως έγινε το ατύχημα: «Στη μεγάλη κατηφόρα και πριν από τη στροφή, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει νερό για να κόψει το βαγόνι ταχύτητα, δεν υπήρχε νερό. Γι' αυτό φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα και εκσφενδονιστήκαμε και οι τέσσερις. Θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο ένα σύστημα φρένου, μια τροχαλία ή το νερό... Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό, αλλά όποιο και να ήταν, δεν λειτούργησε. Ολοι μας φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα. Η κοπέλα μου είναι το κορίτσι που νοσηλεύεται στην εντατική. Στο παιχνίδι καθόμασταν δίπλα δίπλα. Στις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα, ήμασταν όλοι πεσμένοι και χωρίς τις αισθήσεις μας. Μας μετακίνησαν και μας πήγαν σε ένα άλλο χώρο του λούνα παρκ. Δεν ξέρω αν έπρεπε να μας μετακινήσουν ή να περιμένουν το ΕΚΑΒ. Οταν βρισκόμασταν στα επείγοντα, μας επισκέφθηκε εκπρόσωπος της επιχείρησης. Θα κινηθούμε όλοι νομικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA