Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόλαφος ήταν για τον Πέτρο Φιλιππίδη η κατάθεση του πρώην φίλου και κολλητού του Σπύρου Μπιμπίλα ο οποίος αποκάλυψε απίστευτα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό! Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, είπε με πικρία πως «για παρά πολλά χρόνια ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος, είχε μεγάλη αγάπη από εμένα. Αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα με στεναχώρησαν πολύ και δεν μπορώ να το κρύψω. Ανέτρεψαν την αγάπη μου και για την οικογένεια ολόκληρη»!

Στη χθεσινή του κατάθεση στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε για τον «αδερφό» του Πέτρο Φιλιππίδη πως είχε την τάση να... τσιλιμπουρδίζει ενώ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που σύναπτε σχέσεις με ηθοποιούς στις παρατάσεις του, πληγώνοντας τη σύζυγο του.

Διαβάστε ακόμη: «Βόμβες» Μπιμπίλα για Φιλιππίδη: «Οταν έσκασαν οι τρεις καταγγελίες, ο Πέτρος μου είπε "αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά"»

Οι εξελίξεις πάντως μετά από αυτή την κατάθεση - «ποταμό» θα είναι ραγδαίες αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει υποβολή αιτήματος για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση στη δίκη Φιλιππίδη το οποίο θα υποβάλλει ο συνήγορος του, προκειμένου να εξεταστούν ο Σπύρος Μπιμπίλας μαζί με τη σύζυγο του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου! Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή γιατί σε πολλά σημεία της κατάθεσής του ο πρόεδρος του ΣΕΗ διαψεύδει ουσιαστικά και την κ. Νίνου!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επέμεινε σε ισχυρισμό του παρελθόντος που είχε διαψεύσει η Ελπίδα Νίνου λέγοντας πως ο ηθοποιός είχε εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη και διέμενε μαζί με μία φίλη του γιου του. Σύμφωνα με τον ALPHA, ο κ. Μπιμπίλας κατέθεσε πως τότε τον είχε πάρει τηλέφωνο η Ελπίδα Νίνου και του είπε «Σπύρο μου με εγκατέλειψε ο Πέτρος» και «μου πέταξε 1.000 ευρώ στο πρόσωπο και μου είπε με αυτά θα ζήσεις τώρα». Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ALPHA, ο λόγος που Ελπίδα Νίνου και Σπύρος Μπιμπίλας δε μιλούν πλέον επειδή διαφώνησαν για το αν θα κατατεθεί στο δικαστήριο το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο ίδιος ο Σπύρος Μπιμπίλας για τη συνάντηση που είχε με την Ελπίδα Νίνου και τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας ανέφερε: «Στο τέλος της παράστασης βρεθήκαμε και οι τρεις. Η Ελπίδα λέει θέλω να σας μιλήσω. Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο; Έχει σχέση μαζί του; Αμέσως είπα "μα είναι δυνατόν; Εγώ ξέρω την προσωπικότητα του Πέτρου. Πώς είναι δυνατόν να την πέφτει το κορίτσι στον Πέτρο και όχι ο Πέτρος στο κορίτσι; Μετά από τόσα πολλά χρόνια δε θυμάμαι τι ειπώθηκε. Θυμάμαι καλά ότι είπε η Ελπίδα "δε με νοιάζει αν υπάρχει διείσδυση, με νοιάζει ότι η κόρη σου τα ρίχνει στον Πέτρο". Αν η μικρή δε μίλησε όλα αυτά τα χρόνια, είναι γιατί φοβόταν. Ο Πέτρος γιατί δεν το είπε;»

Πρόεδρος: Η πρώτη καταγγέλλουσα καταγγέλλει για δυο περιστατικά βιασμού. Πώς το κρίνετε που η ίδια γυναίκα τον αποκαλεί πατέρα;

Μπιμπίλας: Πιθανόν για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί.

Πρόεδρος: Στη μητέρα της είπε ότι της έστελνε μηνύματα ο κατηγορούμενος, όχι ότι τον βλέπει σαν πατέρα.

Μπιμπίλας: Αυτό μου είπε η μητέρα της και το μετέφερα. Αν είχαν συμβεί αυτά, θεωρώ ότι η μικρή το είπε για να αποφύγει τη μητέρα της.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφερόμενος στο χαρακτήρα του ηθοποιού έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που σύναπτε σχέσεις με ηθοποιούς στις παρατάσεις του, πληγώνοντας τη σύζυγο του. «Πολύ συχνά ο Πέτρος είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια στις παραστάσεις του, εν γνώση της Ελπίδας ή με προσπάθεια της να μη μάθει με ποια. Το αν ήταν συναινετική η σχέση δε μπορώ να το ξέρω. Τα κορίτσια αν κάποιος τους την πέφτει επίμονα, μπορεί να είναι εξαναγκαστική - συναινετική».

Παράλληλα, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε στο δικαστήριο ότι η Ελπίδα Νίνου «μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ. Μιλώντας για τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για έναν εκρηκτικό άνθρωπο, ο οποίος είχε συχνές μεταπτώσεις. «Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε άλλος. και Κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες… Δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

«Αυτές δε θα ξαναβρούν δουλειά...»

Όταν όπως είπε βγήκαν οι τρεις γνωστές ηθοποιοί (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου) τον πήρε τηλέφωνο με μεγάλη αγωνία, σε σύγχυση, όπως καταλάβαινε από τη φωνή του, και τον ρώτησε αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. «"Αυτές δε θα ξαναβρούν δουλειά", μου είπε, για τις συγκεκριμένες ηθοποιούς. Τότε μου είπε να πάρω και μια κοπέλα να της πω να μην πει τίποτα και τότε κατάλαβα ότι κάτι έχει κάνει ο Πέτρος».

«Ποιο το κίνητρο των τριών γυναικών που τον κατήγγειλαν;», διερωτήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και απάντησε: «Να βγει κάποια στιγμή η αλήθεια. Βγήκαν πρώτα οι γνωστοί και έτσι βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμήν τους».

Ακολουθεί ένας από τους πολλούς χαρακτηριστικός διαλόγους που ακούστηκαν μέσα στο δικαστήριο:

Πολιτική Αγωγή: Ποιοι είναι οι φίλοι του κατηγορουμένου;

Σπύρος Μπιμπίλας: Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και 10 χρόνια για παράδειγμα.

Πολιτική Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;

Σπύρος Μπιμπίλας: Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση.

Πολιτική Αγωγή: Άφηνε κόσμο στις πρόβες;

Σπύρος Μπιμπίλας: Σπάνια αλλά άφηνε όσους ήθελε. Αν θέλαμε εμείς κάποιον, έπρεπε να τον ενημερώσουμε.

Πολιτική Αγωγή: Για το έργο για το οποίο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν οι «Κουζίνες» και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππίδη. Υπήρχε περίπτωση αν άγνοιά του να το κάνει;

Σπύρος Μπιμπίλας: Αποκλείεται.

Πολιτική Αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο,τι θέλεις κανείς πια στα έργα. Εννοείται.

Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό το να βρίσκεται στο θέατρο στο να κάνει κάποιες πράξεις;

Σπύρος Μπιμπίλας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ε, τώρα δεν μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA