Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με τη σύζυγο του κατηγορουμένου για βιασμό και απόπειρες βιασμών, Ελπίδα Νίνου. «Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κυρία Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται από το δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος. 

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ο Μπιμπίλας πέταξε τα λαχεία στη δικηγόρο του ηθοποιού και αποκάλυψε μυστική συνάντηση

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσε η πολιτική αγωγή για την προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου. Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε για τον Πέτρο Φιλιππίδη τα εξής: 

Πολιτική Αγωγή: Ποιοι είναι οι φίλοι του κατηγορουμένου;

Σπύρος Μπιμπίλας: Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και 10 χρόνια για παράδειγμα.

Πολιτική Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;

Σπύρος Μπιμπίλας: Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση.

Πολιτική Αγωγή: Άφηνε κόσμο στις πρόβες;

Σπύρος Μπιμπίλας: Σπάνια αλλά άφηνε όσους ήθελε. Αν θέλαμε εμείς κάποιον, έπρεπε να τον ενημερώσουμε.

Πολιτική Αγωγή: Για το έργο για το οποίο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν οι «Κουζίνες» και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππίδη. Υπήρχε περίπτωση αν άγνοιά του να το κάνει;

Σπύρος Μπιμπίλας: Αποκλείεται.

Πολιτική Αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο,τι θέλεις κανείς πια στα έργα. Εννοείται.

Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό το να βρίσκεται στο θέατρο στο να κάνει κάποιες πράξεις;

Σπύρος Μπιμπίλας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δεν θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ε, τώρα δεν μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: «Μου είπε "αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά"»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε κατάθεση στο δικαστήριο για τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε τόσο στη σύζυγο του κατηγορουμένου, Ελπίδα Νίνου, όσο και στις τρεις καταγγέλλουσες (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου). Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ελπίδα Νίνου «μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για έναν εκρηκτικό άνθρωπο, ο οποίος είχε συχνές μεταπτώσεις. «Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε άλλος. και Κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες… Δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

Όταν όπως είπε βγήκαν οι τρεις γνωστές ηθοποιοί (Παπαχαραλάμπους, ΔροσάκηΑναστασοπούλου) τον πήρε τηλέφωνο με μεγάλη αγωνία, σε σύγχυση, όπως καταλάβαινε από τη φωνή του, και τον ρώτησε αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. «"Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά", μου είπε, για τις συγκεκριμένες ηθοποιούς. Τότε μου είπε να πάρω και μια κοπέλα να της πω να μην πει τίποτα και τότε κατάλαβα ότι κάτι έχει κάνει ο Πέτρος».

«Ποιο το κίνητρο των τριών γυναικών που τον κατήγγειλαν;», διερωτήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και απάντησε: «Να βγει κάποια στιγμή η αλήθεια. Βγήκαν πρώτα οι γνωστοί και έτσι βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμήν τους».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε την απάντηση ότι « μου είπε “και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες”. Ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταρούδικο. Δεν μου έδινε την εντύπωση πορνιδίου για να το πω λαϊκά. Η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλούσε τον Πέτρο. Συνήθως η Ελπίδα πίστευε ότι οι γυναίκες έφταιγαν για αυτά που συνέβαιναν».

Ως προς την συμμετοχή του ΣΕΗ στη συλλογή των καταγγελιών και περί οργανωμένου σχεδίου σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, που έχει καταγγείλει η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν κατηγορηματικός: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA