Μενού
  • Α-
  • Α+

Υστερα από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 44 συνεδριάσεις, η δίκη του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη γνωστού κι ως Dr. Kontos μπαίνει στην τελική της ευθεία κι αναμένεται πλέον η ετυμηγορία του δικαστηρίου, μιας κι ο εισαγγελέας, έκανε την πρότασή του για την ενοχή του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Πασχάλης σύμφωνα με την έως τώρα πρότασή του (καθώς συνεχίζεται η αγόρευσή του), ζητά από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών.

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και  συγγενείς του ως όργανα... Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Οπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμό του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν...

Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα» είπε ο εισαγγελέας, εξηγώντας «Ο Θεοδόσης είχε τη  δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επίσης να κηρυχθεί ένοχος για σωρεία περιπτώσεων απάτης από τις οποίες αποκόμισε 687.104 ευρώ. Για 11 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους. 

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA