Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε το θύμα του ξυλοδαρμού, η 15χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της στα Χανιά. Μιλώντας στην εκπομπή Tlife του Alpha, η νεαρή κοπέλα περιέγραψε το τρομακτικό περιστατικό που συνέβη στο σπίτι της, την αγριότητα που βίωνε, αλλά και τον λόγο που τελικά αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα έντονα προβλήματα που δημιουργεί στο σπίτι ο πατέρας της.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους νεαρούς που έπαιζαν μποξ σε δημοτικό σχολείο

«Ηταν περίπου 4.00 η ώρα ώρα μπήκα στο σπίτι και με περίμενε. Με ρώτησε γιατί άργησα και πριν προλάβω καλά-καλά να απαντήσω, άρχισε να βρίζει πολύ άσχημα και τον είδα ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου. Συνήθως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τρέχω προς το μπαλκόνι για να γλιτώσω, γιατί είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής μου από τη βιαιότητά του. Αυτή τη φορά, όμως, δεν σταμάτησε, με έπιασε, με τράβηξε μέσα και άρχισε να με χτυπάει. Πριν προλάβω να αντιδράσω καν, είχε πάρει στα χέρια του ένα χοντρό ξύλο και με αυτό με χτύπησε και στο κεφάλι. Εκλαιγα, φώναζα για βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε ούτε η μητέρα μου να με σώσει που ήταν εκεί», ήταν η αρχική σοκαριστική περιγραφή της 15χρονης που έλυσε τη σιωπή της παρά τα όσα βιώνει στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Οσο στο πώς έφτασε στην απόφαση να καταγγείλει τον πατέρα της στην Αστυνομία, η ίδια έδωσε μια ακόμη πιο «δυνατή» απάντηση αναφορικά με τα συναισθήματά της: «Φοβάμαι όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου είναι βίαιος και ξεσπά πολλές φορές εναντίον μας. Ετσι, πήρα την απόφαση να μιλήσω για να σώσω όχι μόνο τον εαυτό μου, αλλά και τα αδέρφια μου γιατί δεν θα άντεχα να πάθουν κάτι και εγώ να φταίω επειδή κράτησα τη σιωπή μου». 

Κακουργηματικές διώξεις και υπό κράτηση ο 52χρονος

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε στα Χανιά ο 52χρονος που κατηγορείται για ενδοικογενειακή βία, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής. Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνει υπό κράτηση, αίτημα που έγινε δεκτό από την έδρα. Στον πατέρα ασκήθηκαν κατηγορίες για κακουργηματικές αλλά και πλημμεληματικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Χανιών στον 52χρονο πατέρα που ξυλοκόπησε άγρια την κόρη του ενώ επιτέθηκε και στον γείτονά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 52χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις – σε βαθμό κακουργήματος – για ενδοοικογενειακή βία στην κόρη του και γενικότερα στα μέλη της οικογένειάς του καθώς και διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβρισης και βίας κατά των υπαλλήλων για την επίθεση σε βάρος του 64χρονου γείτονά του και του γαμπρού του μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Ο ίδιος αναμένεται αύριο να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Χανίων για τα πλημμελήματα, ενώ το Σάββατο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την άγρια επίθεση στην κόρη και την οικογένειά του.

Επιτέθηκε σε γείτονες και αστυνομικούς

Στο μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γείτονα, που, στην προσπάθειά του να προστατέψει την 15χρονη από την επίθεση που δέχονταν από τον πατέρα της, δέχθηκε και ο ίδιος χτυπήματα. Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά τη σύλληψή του ο 52χρονος επιτέθηκε και στον γαμπρό του γείτονα. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον προστατέψουν, δέχθηκαν και οι ίδιοι χτυπήματα από τον δράστη. Τα παιδιά του είναι σε κατάσταση απόλυτου τρόμου, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη επιληφθεί του θέματος. Τα θύματα της επίθεσης - αστυνομικοί και πολίτες - θα εξεταστούν το μεσημέρι της Παρασκευής από ιατροδικαστή, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αφού, όπως δηλώνουν, πρόκειται για έναν εξαιρετικά βίαιο και επιθετικό άνθρωπο.

Την έσωσαν οι γείτονες  

Οι γείτονες ήταν αυτοί που παρενέβησαν στον ξυλοδαρμό και έφτασε στη σύλληψη ο 52χρονος πατέρας και δράστης του ξυλοδαρμού της ανήλικης κόρης του. Τα επανειλημμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν είχαν περάσει απαρατήρητα στη γειτονιά, όμως, αυτή τη φορά οδήγησαν τους γείτονες σε δυναμική παρέμβαση για να σώσουν τα τρία παιδιά που υφίσταντο την βία του πατέρα τους, αλλά και τη σιωπή της μητέρας όταν καλείτο η Αστυνομία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ αλλά και τοπικά ΜΜΕ, η μεγαλύτερη, 15χρονη κόρη, δέχθηκε για μία ακόμη φορά την επίθεση του πατέρα της μέσα στο σπίτι τους. Όπως περιγράφεται, μεταξύ άλλων ο 52χρονος δράστης την έβαλε να καθίσει σε καρέκλα και της κατάφερε χτυπήματα με ξύλο. Η παρέμβαση γειτόνων στο σημείο οδήγησε σε αντιπαράθεση με τον μαινόμενο πατέρα, ωστόσο τελικά κατάφεραν να τον οδηγήσουν να φύγει από το σπίτι με το δίκυκλό του. Αυτή την φορά, η 15χρονη βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στις Αρχές για να προστατεύσει τόσο την ίδια όσο και τα αδέρφια της, έναν 13χρονο και έναν 4χρονο. Η ίδια κατήγγειλε ότι τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και στο παρελθόν η ίδια και τα αδέρφια της έπεφταν συχνά θύματα βίας από τον πατέρα, ενώ η μητέρα παρακολουθούσε αμέτοχη και αρνείτο ότι αυτές οι επιθέσεις συνιστούσαν πρόβλημα, όταν αστυνομικοί διερευνούσαν παλαιότερες καταγγελίες γειτόνων.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, αλλά και στην κλήση της μητέρας για κατάθεση, κάτι που έγινε χτες το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 52χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA