Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ληστείας που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γλυφάδα με θύμα μια γνωστή αστρολόγο . Οι κλέφτες διέφυγαν με χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων φέρεται να ξεπερνά ακόμη και των 1.000.000 ευρώ! Ωστόσο, η αστυνομία έχει ήδη στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους δράστες, αλλά και τον τρόπο που κινήθηκαν. Συγκεκριμένα, η εκπομπή Live News, παρουσίασε τη μαρτυρία ενός γείτονα της 55χρονης γυναίκας, ο οποίος έχει φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη διαφυγή των ληστών. 

Διαβάστε ακόμη: Αιγάλεω: Εξωση σε σχολείο από κτήριο των κληρονόμων του Ζαμπέτα - Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας

Ο κ. Οδυσσέας ανέφερε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, καθώς είδε ολόκληρη τη σκηνή με τους κλέφτες να φορτώνουν του σάκους μέσα σε ένα ΙΧ που περίμενε ακριβώς κάτω από το σπίτι του: «Η ώρα ήταν 04:46 όταν ξαφνικά άκουσα τα σκυλιά της γειτονιάς να γαυγίζουν εξαγριωμένα, αλλά και θόρυβο κάτω στον δρόμο. Κοίταξα από το παράθυρό μου και είδα ξαφνικά τρεις άνδρες, με τους δύο να φορούν κουκούλες, ενώ ο τρίτος όχι και να πετούν ο ένας στον άλλο 6-7 γκρι μεγάλους σάκους, τους οποίους και φόρτωσαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι μου. Ο ένας ήταν ο οδηγός του οχήματος, αλλά δεν γνωρίζω εάν υπήρχαν και άλλα μέλη σε κάποιο άλλο όχημα σαν ομάδα υποστήριξης. Στην ουσία, ήταν στην πίσω πλευρά του σπιτιού που λήστεψαν. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, χτυπούσαν με δύναμη τις πόρτες του αυτοκινήτου γιατί φαινόταν ότι βιάζονταν και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν φοβήθηκαν μήπως έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιους περίοικους γιατί είναι και μια ώρα που οι πρώτοι κάτοικοι της γειτονιάς ξεκινούν για τις δουλειές τους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε παραπάνω χρειαστεί πέρα από τη δική του κατάθεση, αλλά και τις εικόνες - ντοκουμέντο από τις κάμερές του. 

Το βέβαιο είναι ότι οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό και από άλλες κάμερες της γειτονιάς στην προσπάθεια να «δέσουν» όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν στην προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Στη μονοκατοικία της Γλυφάδας υπάρχουν συνολικά τρεις εξωτερικές κάμερες και ήδη οι Αρχές εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό.

«Μου είπε άνοιξε, δεν θα σε πειράξω»

Η ίδια η αστρολόγος που έδωσε την κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έχει αναφέρει πως περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ένας άνδρας, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και της είπε πως τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με το οποίο η αστρολόγος έχει οικονομικές διαφορές. Η γυναίκα του άνοιξε, τον δέχθηκε στο σπίτι της, και έπειτα από μια σύντομη συζήτηση, ο άγνωστος την ακινητοποίησε και άνοιξε την πόρτα και στον συνεργό του.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, η 55χρονη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηρθε κάποιος και μου χτύπησε το κουδούνι και μου είπε να μιλήσουμε, ο θείος σου λέει θέλει να σου μιλήσει και άνοιξα την πόρτα. Του λέω: ''Τι θέλεις;'' και μου λέει: ''Δεν θα σε πειράξω, ο θείος σου με έστειλε. Απλώς θα σου πάρουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις''. Με δέσανε, μου έδεσε τα πόδια με τα κορδόνια. Δεν μου έβγαλαν όπλο. Με ακινητοποίησε. Με έβαλε κάτω σε μία κουβέρτα πρώτα και μετά με έβαλε σε καρέκλα. Και τότε μου είπαν: ''Πες μας πού είναι το χρηματοκιβώτιο και τον συνδυασμό. Πώς ανοίγει πες μας. Το κλειδί δώσε μας''. Μέσα στο σπίτι ήταν μόνο ένας άντρας. Αφού δεν έβρισκε τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, το σήκωσε ολόκληρο. Μαζί με αυτό και πολλά κοσμήματα αξίας. Δεν τον ήξερα ποιος ήταν. Από όσο γνωρίζω έχει φύγει με λεία πάνω από 100.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα που μπορεί να αξίζουν κοντά και στο εκατομμύριο».  

Γνώριζαν λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή

Η 55χρονη είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως και μετά την αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου οι δράστες συνέχισαν να την χτυπούν και να την απειλούν ζητώντας της και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, ενώ παράλληλα ερεύνησαν όλους τους χώρους της μονοκατοικίας. Οταν τελικά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο για να αφαιρέσουν εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί ερευνούν και στο ευρύτερο περιβάλλον της 55χρονης, αφού σύμφωνα με την κατάθεσή της φαίνεται πως γνώριζαν λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της. 

Η 55χρονη αστρολόγος, που έπεσε θύμα ληστείας στο σπίτι της στη Γλυφάδας, δηλώνει ταρωμάντης, αστρολόγος και παραψυχολόγος, και είναι αρκετά γνωστή, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν τώρα να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι διαρρήκτες ήταν «διαβασμένοι» και γνώριζαν ότι στο σπίτι της υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας και γι' αυτό τώρα εστιάζουν τις έρευνές τους και στα πρόσωπα με τα οποία η αστρολόγος έχει επικοινωνία. 

Από την ώρα που ειδοποιήθηκε η αστυνομία έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για τον εντοπισμό των ληστών με την εισβολή των ληστών στο σπίτι να θεωρείται ότι έγινε γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την κατάθεση της 55χρονης την σήκωσαν από το κρεβάτι και ασκώντας της βία και με συνεχείς απειλές για την ζωή της, την υποχρέωσαν να τους αποκαλύψει πού υπήρχε το χρηματοκιβώτιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA