Μενού
  • Α-
  • Α+

Αθώος δήλωσε ο Μένιος Φουρθιώτης στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη για τη «στημένη» επίθεση έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί του, καθώς κι ένα ακόμη που του αποδίδονται κατηγορίες για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

Διαβάστε ακόμηΓνωστός σεφ ιαπωνικού εστιατορίου θύμα ένοπλης ληστείας στο κέντρο της Αθήνας - Του άρπαξαν χρήματα και μηχανή

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης όταν ρωτήθηκε από την έδρα μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα. Αθώοι δήλωσαν ότι είναι και οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή. Η επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε μετά την υποβολή ενστάσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων με την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών που δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή από τους δύο συγκατηγορούμενους του όταν αυτοί απομακρύνονταν από το σημείο και έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας.

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

Άλλος αστυνομικός που πήγε στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα για επίθεση σε συναδέλφους του, ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε». Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης, Κωνσταντίνο Γώγο, να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA