Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως ένα μόνιμο πρόβλημα χαρακτηρίζουν πολλοί συμμαθητές του τον 16χρονο νταή που έδειρε τον διευθυντή του σχολείου του και κρατείται στην Γενική Ασφάλεια μέχρι να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή να απολογηθεί αύριο Παρασκευή. Οπως είπαν αρκετοί μαθητές του σχολείου, του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω που μίλησαν στα τηλεοπτικά κανάλια, ο συγκεκριμένος δημιουργεί πολύ συχνά προβλήματα στο σχολείο κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επέδειξε ανάλογη συμπεριφορά. Το περιστατικό με τον διευθυντή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τις προηγούμενες υπήρξε συμβούλιο των καθηγητών για να αποφασιστεί η αλλαγή περιβάλλοντος του προβληματικού μαθητή.

Διαβάστε ακόμη: Πρέβεζα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε δεξαμενή νερού

Οπως περιγράφουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή, για να τον κυνηγήσει και να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο, καθώς ήθελαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, άρπαξε τον μαθητή για να πάρει πίσω το κινητό του.

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ανέφερε ένας μαθητής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 16χρονος επιτέθηκε και μια από τις γροθιές που έριξε στον διευθυντή του, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστεί ράμματα.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση και να υποβάλλει μήνυση στον μαθητή. Την υποστήριξε και μία ακόμη καθηγήτρια η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυς του συμβάντος.

Το ίδιο σχολείο ξανά στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους...

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα πράγματα είχαν ξεφύγει και πάλι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια και φέρεται να τη χτύπησε. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ ήρθαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή που καταγράφηκε γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής για ένα σχολείο της χώρας. Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής που είχε κάνει την αρχική παρατήρηση απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA