Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε «πολύ αρχικό στάδιο» βρίσκεται η υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια από τον Ηλία Μίχο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 53χρονου, Βασίλη Χρονόπουλο. Ο 53χρονος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη με χρηματικά ανταλλάγματα. Ο δικηγόρος, ο οποίος υποχρεώθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση και του 42χρονου, μίλησε στην εκπομπή Live News στο MEGA, όπου, εξέφρασε τους ενδοιασμούς του αναφορικά με την ανάληψη της υπόθεσης, αφού δεν έχει πλήρη γνώση της δικογραφίας. Επίσης, τόνισε ότι μέχρι στιγμής το μόνο που αποδεδειγμένα ισχύει είναι η ασέλγεια σε ανήλικη, μια κακουργηματική πράξη που έτσι κι αλλιώς τιμωρείται με ισόβια. Ωστόσο, για τις κατηγορίες της μαστροπείας και του κυκλώματος, δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι «αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που έχει πραγματικά γίνει, απέχει πάρα πολύ».

Διαβάστε ακόμη: Σφακιανάκης: Αυτά είναι τα σύμβολα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι παιδεραστές

«Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο ''βιασμός'', δεν τον αρνούμαι, αλλά τον νομικό ορισμό των πράξεων θα τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί μέχρι τώρα την ασέλγεια στην ανήλικη, αλλά, όπως λέει, ήταν με τη συγκατάθεσή της. Αυτό γινόταν για περίπου 5 μήνες», είπε αρχικά ο κ. Χρονόπουλος. Σχετικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες της μαστροπείας και του κυκλώματος, είπε: «Αν όντως ήταν μαστροπός, σωματέμπορος, ή βιαστής, θα πρέπει να τιμωρηθεί για όλες τις κατηγορίες. Ομως, τα δικαστήρια δικάζουν ξεχωριστά για κάθε κατηγορία. Αν ο 53χρονος έκανε ασελγείς πράξεις και όχι όλα τα υπόλοιπα, για τα οποία κατηγορείται, δεν γίνεται να τιμωρηθεί και για αυτά. Ο ποινικός κώδικας, ωστόσο, προβλέπει ισόβια και για την ασέλγεια σε ανήλικα». Σχετικά με την μαρτυρία ότι το παιδί οδηγήθηκε σε οίκο ανοχής από τον 53χρονο, ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι δεν είναι γνώστης αυτής της μαρτυρίας και ότι πρώτη φορά άκουσε για την πρόεδρο εκδιδομένων γυναικών που πήρε στην Εισαγγελία και παρέδωσε ένα στικάκι ενώ ζήτησε να καταθέσει αλλά δεν της επετράπη. 

«Υπερβολικό να μην κατάλαβε ότι ήταν 12»

Οσο για τον 42χρονο, Γιάννη Σοφιανίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι πλήρωσε τον 53χρονο για σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, αλλά δεν γνώριζε την ηλικία του και ότι την πέρασε για 17χρονη, ο κ. Χρονόπουλος είπε: «Εκείνος υποστηρίζει ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν 12. Εγώ δεν έχω δει ολόσωμη φωτογραφία του παιδιού και δεν έχω άποψη. Δεν ξέρω αν έμοιαζε με 17χρονη και παραπλανήθηκε. Σαν δικαιολογία, όμως, είναι όντως υπερβολικό να μην αποτυπώνεται μια τόσο ξεκάθαρη διαφορά ηλικίας στην εικόνα μια ανήλικης». 

«Διατηρώ επιφυλάξεις για το μέλλον μου στην υπόθεση»

Οσο για τους ενδοιασμούς του και το αν θα παραμείνει στην υπόθεση ή θα παραιτηθεί από την εκπροσώπηση των δύο προφυλακιστέων, ο κ. Χρονόπουλος είπε: «Ελαβα εντολή χθες να αναλάβω, έκανα το επισκεπτήριο με τον 53χρονο για να δω την υπερασπιστική του γραμμή. Μου είπε αρκετά, αλλά η δικογραφία είναι ιδιαίτερα ελλιπής. Δεν ένιωθα έτοιμος, πέρα από άλλους ηθικούς ενδοιασμούς που έχω. Η υπόθεση φαίνεται πως έχει πολύ μέλλον για να προστεθούν στοιχεία, δεν μπορώ να πω αν θα παραμείνω στην υπόθεση. Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να δω όλα τα στοιχεία, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή».

Ενώ τέλος για το ανήλικο παιδί είπε: «Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται», κατέληξε ο συνήγορος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA