Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που «σφυροκοπά» την Κρήτη. Μία γυναίκα αγνοείται και ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Αγία Πελαγία ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στην στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, στην περιοχή έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες ποσότητα βροχής που πέφτει σε πέντε χρόνια! 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Κάσο, Κάρπαθο - Αγωνία για την αγνοούμενη, βιβλική καταστροφή στην Κρήτη

«Το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει» είπε ο δήμαρχος Σητείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι το γεγονός ότι «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας είναι 1.878 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε 4 ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί». Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, οι έμποροι βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοκληρωτική καταστροφή στις επιχειρήσεις τους: «Αυτή τη στιγμή ο μισός εμπορικός κόσμος της Σητείας έχει καταστραφεί. Εδώ ήταν 280 χιλιοστά ραγδαίας βροχής την ώρα. Τα μαγαζιά του μισού εμπορικού κόσμου είναι κατεστραμμένα ολοσχερώς στη Σητεία. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική».

Πάνω από 453 κλήσεις σε μια ώρα

«Ολες οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, και για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός και τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την στιγμή. Οπως είπε, εκδηλώθηκαν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης και υπογράμμισε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA