Μενού
  • Α-
  • Α+

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Κρήτη κατ' εντολή του πρωθυπουργού, μετά τα εκτεταμένα προβλήματα και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των δύο θυμάτων ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους πληγέντες «προκειμένου να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους».

«Θα ξεκινήσουμε άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών. Έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή τους από κλιμάκια της περιφέρειας και το Υπουργείο Υποδομών μέσω της ΔΑΕΦΚ θα συνδράμει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να έχουμε την ταχύτερη αποκατάσταση» ανέφερε ο κ. Πέτσας που εξήγησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει άμεσα 400.000 ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου «προκειμένου να προχωρήσει στους καθαρισμούς και σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να είναι λειτουργική η πόλη και οι κοινότητες που έχουν πληγεί» διευκρινίζοντας ότι άμεσα θα προχωρήσει και η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να επιτευχθεί να δοθούν προκαταβολές σε όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί καταστροφές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η πολιτεία είναι «δίπλα στους πολίτες για να αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές» συμπληρώνοντας «ότι έχουμε μπροστά μας μία κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται σε κλιματική κρίση» και πως απαιτείται καλός σχεδιασμός και καλή συνεργασία αυτοδιοίκησης πολιτών και Κυβέρνησης «για να έχουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται».

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας με αποφασιστικό τρόπο, διευκρινίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να καταλάβουμε ότι το Μαλεβίζι έχει τεράστια ανάγκη από αντιπλημμυρική προστασία» συμπληρώνοντας ότι στην περιοχή τα τελευταία δυο χρόνια από κύματα κακοκαιρίας, έχουν υπάρξει και άλλες μεγάλες καταστροφές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA