Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τις εξελίξεις να τρέχουν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, μέσα στις επόμενες ώρες, το θύμα αναμένεται να κληθεί εσπευσμένα για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Μετά τις τρεις νέες παρουσιάσεις ανδρών -αυτοβούλως- στη ΓΑΔΑ, πλέον φαίνεται πως έχει συμπληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της έρευνας που πραγματοποιούν οι αστυνομικές Αρχές γύρω από την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι από αυτούς που συναντήθηκαν και βίασαν την ανήλικη και πλέον οι αξιωματικοί θα χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες από το παιδί.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ τρία ακόμη άτομα που συνομιλούσαν με την ανήλικη

Σημειώνεται ότι από την αρχή που αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που βίωνε η ανήλικη, πριν από δύο εβδομάδες, επτά άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και παραδέχτηκαν ότι συνομιλούσαν με την 12χρονη (ή τον διαχειριστή των προφίλ της), ωστόσο, ισχυρίστηκαν πως δεν συναντήθηκαν μαζί της. Από αστυνομικές πηγές, αυτό που έχει προκύψει ως νέο στοιχείο είναι ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει διαπιστωθεί ότι τελικά συνάντησαν τη 12χρονη σε ραντεβού, κάτι το οποίο απέκρυψαν από τις Αρχές. Στη νέα συμπληρωματική κατάθεση η 12χρονη θα δει ξανά φωτογραφίες των ανδρών και θα της ζητηθεί να «κλειδώσει» εφόσον τα καταφέρει κάποια από αυτά τα άτομα.

Γιατί αφέθηκαν ελεύθερα τα τρία άτομα 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ακόμη τρεις άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Οι τρεις άνδρες φέρεται να συνομιλούσαν με τον διαχειριστή του προφίλ της ανήλικης σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. σε σχετική ανακοίνωση, ανέφεραν ότι επικοινωνούσαν με το κορίτσι φέτος το καλοκαίρι. Αφού κατέθεσαν στις αστυνομικές Αρχές αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση. Τα τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, όμως θα βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως τρεις ημεδαποί στην ανωτέρω Υπηρεσία. Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση».

Το στοιχείο που οδηγεί στον «Μιχάλη»

Στο μεταξύ, ένα καθοριστικό στοιχείο θα αποτελέσει το «κλειδί» που θα ανοίξει την «πόρτα» στις Αρχές, για να εντοπίσουν τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός ή περισσότερων μαστροπών της 12χρονης, που έπεσε επανειλημμένα θύμα βιασμού και σωματεμπορίας στα Σεπόλια, όπως ο περιβόητος «Μιχάλης».

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός ρεπόρτερ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, «κλειδί» πλέον για την φρικιαστική υπόθεση αποτελούν τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από την εξέταση των κινητών συσκευών και υπολογιστών του 53χρονου Ηλία Μίχου, της μητέρας της ανήλικης, καθώς και άλλων εμπλεκομένων προσώπων, για την εγκατάσταση της εφαρμογής Blindchat. Σημειώνεται πως οι τεχνικοί εξηγούν ότι είναι δυνατό να ανευρεθεί ακόμη και τυχόν προσπάθεια απεγκατάστασης της εφαρμογής από τον χρήστη. Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον περιβόητο «Μιχάλη», ο οποίος θεωρείται πρόσωπο - «κλειδί» στην υπόθεση των Σεπολίων, καθώς φέρεται να είναι εκείνος που πίεζε την 12χρονη να πηγαίνει σε ραντεβού σε ξενοδοχεία, ενώ εκείνη δεν ήθελε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 25 ετών και έχει παρελθόν μαστροπείας, ενώ εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διάγει πολυτελέστατο βίο. Και όπως όλα δείχνουν, ήταν το «δεξί χέρι» του 53χρονου Ηλία Μίχου. Οι συνομιλίες μέσω εφαρμογής που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν οι δύο άνδρες προκαλούν ανατριχίλα.

  • Μιχάλης: Εγώ κοιτάζω για πολλά λεφτά. Γουστάρεις 150 για δύο ώρες;
  • 12χρονη (Μίχος): Σιγά που κανονίζεις. Όχι ξενοδοχείο. Και θα δω γιατί έχω τον άντρα μου τώρα, μου δίνει 400 ευρώ.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν μερικώς τον λεγόμενο «Μιχάλη». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να κάνει πλούσια ζωή, κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την επαγγελματική ιδιότητα και ηλικία του. Αναμένεται ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Εκατοντάδες οι συνομιλίες

Για τους αστυνομικούς είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν όλοι όσοι κακοποίησαν βάναυσα, σωματικά και ψυχικά, ένα παιδί 12 ετών. Σε καθημερινή βάση, αναλύουν τις εκατοντάδες συνομιλίες που έχουν βρεθεί μέσω της εφαρμογής με τα 51 προφίλ, που είχε δημιουργήσει ο Μίχος για την ανήλικη. Από τους 212 που έχουν ανταλλάξει μηνύματα με την ανήλικη, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν εκείνους που έκλεισαν ραντεβού μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι άνδρες, που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στην 12χρονη, είναι μεταξύ 45 και 60 ετών.

Ωστόσο, υπάρχουν και νεότεροι, ακόμα και 20 ετών. Συνολικά, πρόκειται για άτομα που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ψευδώνυμα, ενώ προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους. Μηχανικοί και σεφ, δικηγόροι και δημοσιογράφοι, ακόμη και επιχειρηματίες, όπως γράφουν οι ίδιοι στα προφίλ τους.

Στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι γνωρίζουν την ηλεκτρονική ταυτότητα των συσκευών που χρησιμοποιούσαν, βρίσκονται τα email, τα ψευδώνυμά τους, αλλά και οι αριθμοί των τηλεφώνων τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA