Μενού
  • Α-
  • Α+

Για προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη κάνει λόγο η πλευρά του 36χρονου που δέχθηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό στο Ηράκλειο της Κρήτης με την εν διαστάσει σύζυγό του να έχει ομολογήσει για την πράξη της και να απομένει μόνο η παράδοσή της στις αστυνομικές Αρχές. Η 38χρονη αποδέχεται ότι έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο σύζυγό της, σε ξενοδοχείο και έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές αλλά για την ώρα παραμένει ασύλληπτη. Η μία εκ των δικηγόρων του 36χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, μίλησε στον Alpha, λέγοντας πως: «Πρόκειται στοχευμένη και προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη σε βάρος του εντολέα μου, του οποίου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ήδη δηλώσαμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και περιμένουμε τη σύλληψή της», δήλωσε η δικηγόρος του θύματος.

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Στο Θριάσιο με αεροδιακομιδή ο 36χρονος που δέχτηκε το καυστικό υγρό - Ακόμη αναζητείται η γυναίκα

«Το θύμα είχε ζητήσει διαζύγιο από την γυναίκα του»

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα εμφανίζεται να ισχυρίζεται η φερόμενη ως δράστιδα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς και απειλών σε βάρος της από τον 36χρονο, η. Κ. Σπανάκη ανέφερε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ψευδείς και πώς το θύμα ουδέποτε την απείλησε ή την κακοποίησε. Πρόσθεσε ακόμη πως ο εντολές της ήταν εκείνος που είχε ζητήσει διαζύγιο επειδή δεν άντεχε την προβληματική και χειριστική συμπεριφορά της!

«Είχα το υγρό ως άμυνα»

Μία εντελώς διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης, έδωσε η ίδια η δράστις μιλώντας στον Alpha και ενώ ακόμη δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές. Η 38χρονη παραδέχτηκε ότι όντως εκείνη έριξε το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό στον 36χρονο επειδή «θόλωσε» μετά από μία επιθετική συμπεριφορά που δέχθηκε. Παράλληλα, ανέφερε πως τρέφει ακόμα συναισθήματα για τον εν διαστάσει σύζυγό της και τις τελευταίες 40 ημέρες συναντιόντουσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

«Εκείνο το βράδυ με απειλούσε πως αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα θα βάλει να με σκοτώσουν», είπε, τονίζοντας πως μετά τις απειλές αλλά και την επίθεση σε βάρος της έβγαλε το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό - που όπως υποστηρίζει το είχε ως άμυνα - και του το έριξε. Μάλιστα, η 38χρονη ανέφερε πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης τόσο από τον ίδιον όσο και από τον αδελφό του θύματος, ενώ έχει καταθέσει στο παρελθόν και μήνυση στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία. Τέλος, η 38χρονη ανέφερε πως «...ο άνθρωπος αυτός μου πήρε τα πάντα και διαρκώς φοβάμαι».

Κούγιας: «Από τον Απρίλιο προσπαθούσε να τον βλάψει»

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του 36χρονου, Αλέξης Κούγιας, που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, επεσήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η δράστις προσπάθησε να τον βλάψει. Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας αποκάλυψε πως η δράστιδα έκανε επανειλημμένες απόπειρες να βλάψει τον 36χρονο από τον περασμένο Απρίλιο ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια της οικογένειας από το γεγονός ότι η 38χρονη παραμένει ελεύθερη. «Αυτό που μεταφέρθηκε από την οικογένεια είναι πως ήταν μια αρρωστημένη προσπάθεια από τη δράστιδα η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο και παρά το ότι με σωστό τρόπο την απέκρουσε το θύμα η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Από ο, τι γνωρίζω υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει αλλά η οικογένειά του έχει μεγάλη οντότητα στην Κρήτη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. 

Δεν πίστευε κάνεις ότι μια γυναίκα θα αγνοούσε την οντότητα αυτής της οικογένειας και θα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια για το γεγονός ότι η δράστιδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα», είπε ο κ. Κούγιας. Παράλληλα, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του θύματος επιβεβαιώνοντας πως η επίθεση σε βάρος του 36χρονου έγινε με καυστικό υγρό. «Μόλις επισκέφθηκα το θύμα. Είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση. Έχει περιοριστεί με αυτό το υγρό, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υγρό είναι. Είναι σίγουρα δραστικό υγρό. Θα το αποκαλύψει τι είναι ακριβώς η εγκληματολογική υπηρεσία στέλνοντάς το για ανάλυση. Όμως έχει βλάβη όλο του το πρόσωπο και μέρος του σώματός του. Υπάρχει κίνδυνος για το ένα του μάτι. Και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτή την αποτρόπαια πράξη, ασχολούνται με το δήθεν παρελθόν του παιδιού», δήλωσε ο συνήγορος του 36χρονου.

Εκεί εστιάζει τις έρευνες η Αστυνομία

Εξάλλου, μια εκδοχή που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., το ραντεβού στο ξενοδοχείο ίσως να το έκλεισαν οι δυο τους, για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο τραυματίας προς το παρόν δεν είναι σε θέση να περιγράψει τα γεγονότα στους αστυνομικούς. Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται το γυάλινο δοχείο το οποίο περισυνελέγη από το ξενοδοχείο, καθώς το είχε αφήσει εκεί η γυναίκα και μετά εξαφανίστηκε. Για την αστυνομία το υγρό δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς τις χημικές ουσίες του δηλαδή αν είναι βιτριόλι ή κάτι άλλο και δείγμα αυτού εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο. Θέμα χρόνου είναι από τις αρχές ο εντοπισμός της καθώς όπως φαίνεται η θύτης κρύβεται στο Ηράκλειο, με τις αρχές να σαρώνουν όλο τον νομό και όχι μόνο για να την εντοπίσουν.

Η 38χρονη φέρεται είχε κάνει τέσσερις γάμους εκ των οποίων ο ένας ήταν με το θύμα, ωστόσο από το ένα ή τα τέσσερα παιδιά που έχει κανένα δεν ήταν από τον γάμο με τον 36χρονο. Στα social media της όμως οι προθέσεις της φαίνεται να μην αντιστοιχούν με τα όσα ισχυρίζονται τα συγγενικά της πρόσωπα, καθώς είχε αφήσει ένα μήνυμα όλο νόημα λίγες ημέρες πριν. «Για να με “πιάσεις”, πρέπει να είσαι γρήγορος. Για να με βρεις, πρέπει να είσαι έξυπνος. Για να θέλει

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA