Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο, όπου δύο δίδυμα μωρά 1,5 έτους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, με το ένα να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με το gegonota.news, το μωρό μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο και οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά το παιδί κατέληξε. Θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν στο gegonota.news οι γιατροί. Της σηψαιμίας προηγείται μια λοίμωξη του σώματος (εισβολή στο ανθρώπινο σώμα ενός μικροβίου). «Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν οι γιατροί.

Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είχε πυρετό υψηλό όπως και το δίδυμο αδελφάκι του πέντε ημέρες, αλλά κανένα παιδί από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό. Τα δύο δίδυμα μωρά εκδήλωσαν μαζί πυρετό πριν από 5 ημέρες. Σήμερα το μεσημέρι, η μητέρα τα μετέφερε βρέφη στην παιδίατρο η οποία έκανε ΚΑΡΠΑ στο ένα από τα δυο και στη συνέχεια συνόδευσε τη μητέρα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το ένα από τα δυο παιδιά δεν είχε καν σφυγμό και κατέληξε νωρίς το απόγευμα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Την ίδια στιγμή το δίδυμο αδερφάκι του βρίσκεται στην Παιδιατρική Κλινική υπό παρακολούθηση. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή, αλλά κρίσιμη. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα, δεν μπορούσε να πιστέψει την απώλεια του ενός εκ των δυο παιδιών της και κλήθηκε ψυχολόγος για υποστήριξη, ενώ ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Άλλες πληροφορίες του gegonota.news αναφέρουν ότι η μητέρα, ηλικίας άνω των 40 ετών, είχε κάνει συστηματικές προσπάθειες για να αποκτήσει παιδί και είχε γεννήσει τα δίδυμα με κίνδυνο της ζωής της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA