Μενού
  • Α-
  • Α+

Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αγιά Φωτιάς στην Ιεράπετρα από την τραγωδία με νεκρή τουρίστρια. Η γυναίκα βρισκόταν στην Κρήτη με τον γιο της και τον σύζυγό της, όταν βράχος αποκολλήθηκε από βουνό και έπεσε σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα όπου διέμεναν. Η γυναίκα σκοτώθηκε ενώ πατέρας και γιος, για καλή τους τύχη, βρίσκονταν σε άλλο σημείο του διαμερίσματος και σώθηκαν. Η οικογένεια είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει σήμερα (30/10). 

Διαβάστε ακόμη: Ιεράπετρα: Νεκρή μία γυναίκα από βράχο που έπεσε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ηταν λίγο μετά τις 12 το βράδυ όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά και έπεσε στο συγκρότημα των ενοικιαζόμενων που βρίσκεται κοντά στην παραλία της Αγιά Φωτιάς της Ιεράπετρας. Ο βράχος κατέστρεψε ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Την ώρα της αποκόλλησης το ένα διαμέρισμα ήταν άδειο αλλά στο δεύτερο βρισκόταν η οικογένεια. Ο βράχος κατέστρεψε ολοσχερώς το δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν η 45χρονη μαζί με τον 51χρονο και τον 9χρονο, σύμφωνα με το radiolasithi.gr. Η γυναίκα σκοτώθηκε ενώ το παιδί τραυματίστηκε. 

Στο σημείο αρχικά βρέθηκαν δύο οχήματα και άνδρες από την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και στη συνέχεια κλήθηκαν πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (50 άνδρες με 20 οχήματα) από άλλα σημεία της Κρήτης, διασώστες της ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, τη Λέσχη Τετρακίνησης κ.α

Ο 51χρονος πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, όμως το 9χρονο αγόρι είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε «κολλήσει» μέσα στα χαλάσματα. Την ίδια στιγμή η 45χρονη μητέρα δεν είχε βρεθεί πουθενά και εκεί επικεντρώθηκαν οι έρευνες. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια σκάβοντας για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια η 45χρονη βρέθηκε νεκρή αφού πρώτα οι πυροσβέστες και οι άλλες δυνάμεις είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων. Το 9χρονο αγόρι μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmgeorgal%2Fposts%2Fpfbid02SAdejVdqKEo8BS9zobVB2g5iudwvCaDqfSPqSxVipLpudw1RSL4zcNj1M91ZcqMsl&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA