Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 προειδοποιεί για την έλευση της κακοκαιρίας Eva και στην Αττική από απόψε (5/11) και συνίσταται στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ολόκληρη η επικράτεια αναμένεται να γνωρίσει την μήνη της κακοκαιρίας, ενώ αυτή την ώρα πλήττεται η νοτιοανατολική Πελοπόννησος, η οποία έλαβε νωρίτερα ενημέρωση για αποφυγή μετακινήσεων. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίους, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί alert και για την Αττική στην έκτακτη ενημέρωση της Υπηρεσίας στις 18:00 του Σαββάτου, όπερ κι εγένετο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, «ήδη από χθες βράδυ έχουν σταλεί 2 μηνύματα του 112 με ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων. Σε λίγη ώρα θα βγει μήνυμα από το 112 και για την Αττική», η οποία θα δεχθεί το χτύπημα της κακοκαιρίας «από αργά σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία «χτυπά» κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και κατευθύνεται προς τις κεντρικότερες περιοχές.

Το μήνυμα που εστάλη από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Αττικής λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα, αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/11/2022 ως απόγευμα της Κυριακής 6/11/2022 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Αξίζει να σημειωθεί πως το μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Κορινθίας, αλλά και του Αργοσαρωνικού.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA