Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εξόρμηση για κυνήγι εξελίχτηκε σε οικογενειακή τραγωδία στη Μάνδρα όπου ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό. Εις βάρος του 14χρονου αδερφού του που τον πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έρευνα τόσο για τον θάνατο του παιδιού όσο και για τις καταγγελίες κακοποίησης στην οικογένεια. 

Διαβάστε ακόμη: Μάνδρα: Επαιζαν «κυνήγι» και τον σκότωσε από τα 3 μέτρα - «Δεν είχαν κακοποιηθεί τα παιδιά»

Ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα το απόγευμα της Πέμπτης (4/11) ενώ η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο 14χρονος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Ο έφηβος είπε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του και πως το έκανε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική ομολογία του ο 14χρονος άλλαξε τελείως την κατάθεσή του υποστηρίζοντας σε δεύτερο χρόνο, ότι είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του.

Όπως τόνισε την ώρα που τα δυο αδέρφια βρισκόντουσαν στο κυνήγι είδαν ένα γουρούνι. Τότε ο 17χρονος αδερφός του πήγε να το προσεγγίσει με τον 14χρονο να προσπαθεί να το σημαδέψει με την καραμπίνα. Ο 14χρονος πυροβόλησε για να πετύχει το ζώο, ωστόσο τελικά πυροβόλησε τον αδερφό του κατά λάθος στο κεφάλι. Μετά το περιστατικό όπως ανέφερε, τρομοκρατήθηκε και αρχικά πήγε να κρυφτεί.

Καθοριστικό σημείο στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρεται να ήταν ο εντοπισμός της θήκης της καραμπίνας στη στάνη της οικογένειας. Ο 14χρονος πιέστηκε από τους Αστυνομικούς μετά τον εντοπισμό της θήκης αυτής, καθώς αρχικά υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για ύπαρξη καραμπίνας. Εν τέλει ομολόγησε πως είχε πάρει την καραμπίνα μέσα από το σεντούκι όπου την αποθήκευε ο πατέρας. Μετά το συμβάν ο 14χρονος γύρισε στο σπίτι της οικογένειας και δεν είπε στους γονείς τους τι συνέβη. Πέρασαν αρκετές ώρες προκειμένου να βρεθεί η σορός του 17χρονου. 

Καταγγελίες για σωματική κακοποίηση από τον πατέρα

Στο μεταξύ, το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς. Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς. Την αναφορά αυτή το Χαμόγελό την προώθησε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2022 το Χαμόγελο έλαβε εκ’ νέου ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια όπου και πάλι καταγγέλλει ότι τα παιδιά κακοποιούνται σωματικά, ότι παραμελούνται και πρόσθετα ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Και σε αυτή την περίπτωση το Χαμόγελο έστειλε την αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος. Πλέον γίνεται έρευνα αναφορικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες ενώ από την ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του 17χρονου δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA