Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι περιγραφές του 17χρονου αγοριού για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού στα Πετράλωνα. Η παιδοψυχίατρος που εξέτασε τα παιδιά στην έκθεσή της καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως ο 17χρονος που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον πατέρα του είναι «πειθαρχημένος» και «ώριμος». 

Διαβάστε ακόμη: Πετράλωνα: Αναβλήθηκε η εκδίκαση μήνυσης του πατέρα στον συγγραφέα - Αιχμές για κοινό κρεβάτι με τον 17χρονο

Η παιδοψυχίατρος που συναντήθηκε με τα παιδιά της οικογένειας στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την RealNews. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες χαρακτηρίζουν τον 17χρονο «πειθαρχημένο και ώριμο παιδί, ευγενικό και τυπικό με προσεγμένη εμφάνιση και υγιεινή, σε συμβατό αναπτυξιακό στάδιο για την ηλικία του» ενώ ο λόγος του χαρακτηρίζεται από «συνοχή και συνεκτικότητα». Ενδεικτικός για τα όσα συνέβαιναν είναι ο διάλογος της παιδοψυχιάτρου που στην έκθεση μιλά για ισχυρές ενδείξεις, με τον 17χρονο: 

  • Παιδοψυχίατρος: Θέλεις να μου περιγράψεις τι θυμάσαι να γίνεται; 
  • 17χρονος: Ο Α. ξεκινούσε τη δ... σε εμένα. Εβγαζαν όλοι τα ρούχα τους και έκαναν σεξ όλοι με όλους. Εβαζαν και πορνό στην τηλεόραση. 
  • Παιδοψυχίατρος: Εσύ τι έκανες; Πώς ένιωθες; 
  • 17χρονος: Νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. 

Επίσης η παιδοψυχίατρος μίλησε και με το 12χρονο κορίτσι της οικογένειας το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα της είπε: «χόρευαν και εγώ ήμουν πάνω σε ένα τραπέζι και έκλαιγα. Ο μπαμπάς με ακουμπούσε δυνατά στο κεφάλι, με πίεζε πολύ». Η παιδοψυχίατρος διαπίστωσε «πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα και αναπτυξιακό φυσιολογικό και συμβατό με την ηλικία της». «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική υπόθεση. Η πραγματογνωμοσύνη τα λέει όλα. Τα παιδιά λένε τα πάντα. Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να πάρει αποφάσεις. Αυτά τα παιδιά είναι φοβισμένα, αγχωμένα, ταπεινωμένα, χρειάζονται βοήθεια και δικαίωση. Μιλάμε για μία πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα», είπε στον ΑΝΤ1 ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Κόλαφος» η εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα

Κόλαφος είναι η νέα εισαγγελική πρόταση, καθώς όχι μόνο ζητά την παραπομπή σε δίκη τόσο του πατέρα όσο και του θείου και των άλλων 8 κατηγορούμενων, αλλά επίσης δεν λαμβάνει υπόψιν την έκθεση πραγματογνωμοσύνης διορισμένης ψυχολόγου που έκρινε τις καταθέσεις των παιδιών αμφίβολες. Σύμφωνα με την πρόταση, ο πατέρας βίαζε το παιδί όταν έλειπε η μητέρα με ανταλλάγματα πέντε ευρώ, ενώ όταν το έπαιρνε μαζί του στη Θεσσαλονίκη, το κακοποιούσε σεξουαλικά με τον αδερφό του (και θείο του παιδιού). Όταν η μητέρα έλειπε, καλούσε φίλους του για να κάνουν το ίδιο, ενώ απειλούσε τον μικρό με... θάνατο. 

«Ερωτεύτηκε τον λογοτέχνη»

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος του πατέρα και του θείου που καταγγέλθηκαν για βιασμό, Νεκτάριος Ψύλος, υποστηρίζει πως ο 17χρονος έχει αισθήματα για τον λογοτέχνη. «Ο πατέρας αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, δεν αποδέχεται τίποτα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, είναι όλα προϊόν φαντασίας. Ο πατέρας θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν χειραγωγηθεί από τον υποτιθέμενο εκπαιδευτικό, λογοτέχνη, δάσκαλο, ποιητή, θεολόγο. Αυτός εισήλθε με έναν παράξενο τρόπο, τουλάχιστον ελέγξιμο, όταν το αγόρι ήταν 11 ετών. Προσέγγισε το παιδί σε μία καφετέρια όταν ήταν 11 ετών, το κέρασε ένα γλυκό, μίλησαν και χτίσανε μία σχέση που κατέληξε να είναι κάθε μέρα 6 με 7 ώρες μαζί. Κατέληξε να κοιμούνται μαζί στο σπίτι του λογοτέχνη και στο σπίτι του πατέρα που είχε εκδιωχθεί κλοτσηδόν από το σπίτι. Οταν αυτός εισήλθε στη ζωή του παιδιού, ξεκίνησε να λέει αυτά τα πράγματα. Ο πατέρας πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι και έδινε διατροφή, πήγαιναν σε ταβέρνες με τα παιδιά. Υπάρχουν και φωτογραφίες από εκείνη την εποχή μέσα στη δικογραφία. Μόλις έγινε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο πατέρας δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά του» είπε ο δικηγόρος στον ALPHA.

«Η μεγάλη κόρη στην προανακριτική διαδικασία, στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, είπε πως ο πατέρας της ουδέποτε την άγγιξε και δεν είχε καμία γνώση να έχει συμβεί κάτι με τα άλλα παιδιά. Μερικούς μήνες μετά, στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης, εμφανίστηκε η κόρη και με μία αίτηση που υπέγραψε ο συγγραφέας. Η αντίφαση είναι ανεξήγητη» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος. Ταυτόχρονα είπε πως κατηγορείται και ο αδερφός του πατέρα και θείος των παιδιών «που έχει τρία ανήλικα κορίτσια και είναι με την οικογένειά του». «Ο πατέρας δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί κατά των παιδιών του. Κινήθηκε με μηνύσεις από την πρώτη στιγμή κατά της συζύγου και του συγγραφέα. Ο άνθρωπος αυτός μάγεψε τα παιδιά, τον έχουν ως επίγειο Θεό. Το αγόρι είναι πραγματικά ερωτευμένο, δεν ξέρω αν είναι μόνο μεταφορική αλλά και κυριολεκτική η έννοια» σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA