ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2022 16:04

Κιβωτός του Κόσμου: Ξαφνική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στη δομή στη Χίο – Μετέφεραν τεράστιους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έλαβαν πληροφόρηση για ύποπτες οικονομικές κινήσεις και έτσι στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης δόθηκε η εντολή να γίνει φύλλο και φτερό και η συγκεκριμένη δομή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιβωτός του Κόσμου: Ξαφνική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στη δομή στη Χίο – Μετέφεραν τεράστιους φακέλους
Κιβωτός του κόσμου, Χίος / eurokinissi, glomex
Ανάγνωση:

Μετά τα κεντρικά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο. Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας βρέθηκαν στη δομή του νησιού και άνδρες της υπηρεσίας μετέφεραν τεράστιους φακέλους, σύμφωνα με την εκπομπή T-live στον Alpha. Οι φάκελοι προέρχονταν από τα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου και θα μεταφερθούν στα κεντρικά της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να κάνουν έρευνα στα οικονομικά της ΜΚΟ. H Οικονομική Αστυνομία κινητοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έρευνα και συγκεκριμένη δομή.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Σκοτώθηκαν» Λιάγκας - υπερασπιστής του Αντωνίου: «Ψεύτης ο 19χρονος κι εσύ δικαστής»

Video Loading...

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έλαβαν πληροφόρηση για ύποπτες οικονομικές κινήσεις και έτσι στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης δόθηκε η εντολή να γίνει φύλλο και φτερό και η συγκεκριμένη δομή.

Εξάλλου, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνέχισαν και χθες την εξέταση μαρτύρων, από εργαζομένους και πρώην τροφίμους της δομής, για όσα καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών με ξυλοδαρμούς και λοιπά.

Αδειασαν μυστική τραπεζική θυρίδα άρον άρον

Πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου πήγε άρον άρον σε τράπεζα της Αθήνας κι άδειασε... κακήν κακώς μια κρυφή τραπεζική θυρίδα που υπήρχε στο κατάστημα. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22/11). Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΜΚΟ. Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας, σε θυρίδα άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, δεν υλοποιήθηκε, καθώς «έσκασε η βόμβα».

Video Loading...

Την ίδια στιγμή, οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του κόσμου. Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, την γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του πατρός Αντωνίου, η οποία ζει μόνιμα στη Χίο. Μόνο αυτές οι δύο έχουν δικαίωμα να κάνουν αναλήψεις χρημάτων και γενικότερα να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς. Ο τζίρος της δομής φαίνεται ζαλίζει, καθώς φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 με 10 χρόνια. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα 4 τελευταία χρόνια, είχαν δοθεί υπό τη μορφή χορηγιών περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ