Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Παναγιώτη Κυριαζή ο οποίος αγνοείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες όταν και χάθηκε από την περιοχή της Ναυπάκτου που ζούσε με την οικογένειά του. Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη μίλησε η αδερφή αλλά και η μητέρα του αγνοούμενου που έκαναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει να δώσει έστω και την παραμικρή πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του.

«Περιμένω να χτυπήσει η πόρτα. Την αφήνω ανοιχτή το βράδυ. Δεν την κλειδώνω μήπως και επιστρέψει ο Παναγιώτης. Κάτι κακό πρέπει να βρήκε στο δρόμο του για να μην έχει γυρίσει. Δεν ξέρω τι να πω, φοβάμαι πολύ. Ξυπνήσαμε το πρωί και φύγαμε από ‘δω με τον Παναγιώτη και τον αδελφό μου. Πήγαμε στο χωριό, στην εκκλησία και στη συνέχεια γυρίσαμε στο σπίτι για φαγητό. Το απόγευμα ο Παναγιώτης έφυγε και νόμιζα πως θα έκανε μία βόλτα και θα γυρνούσε. Έψαξε όλος ο κόσμος, μπορεί και πάνω από χίλια άτομα να τον αναζήτησαν τόσες ημέρες. Και κυνηγοί τον έψαξαν, που πήγαν μετά, αλλά τίποτα. Που πήγε το παιδί; Πέρασε κάποιο αυτοκίνητο και τον πήρε;», αναρωτήθηκε η κυρία Βασιλική στην κάμερα της εκπομπής και πρόσθεσε: «Ήταν το καλύτερο παιδί ο Παναγιώτης μου. Τον ήξερε όλος ο κόσμος και όλοι ρωτάνε, όλοι κλαίνε, δεν ξέρω τι να πω πια. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει. Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», είπε και μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της και κρατώντας τη φωτογραφία του παιδιού της, κάνει έκκληση σε όποιον τον έχει δει, να πάρει έστω ένα τηλέφωνο. «Να πω μόνο, όποιος έχει ψυχή, να πει ό,τι είδε ή ό,τι ξέρει. Να τα πει όλα. Μόνο αυτόν είχα παρεούλα, δεν είχα άλλον. Μόνο τον Παναγιώτη μου…».

«Έρχεται στον ύπνο μου και μου λέει που είναι»

Η κυρία Βασιλική, βιώνει τους τελευταίους μήνες την αγωνία μίας μάνας, που ψάχνει να μάθει την αλήθεια για το που βρίσκεται ο γιος της.«Τον βλέπω κάθε βράδυ τον Παναγιώτη στον ύπνο μου. Είναι χωρίς παπούτσια κάτω από μία συκιά… Είναι ένα πονεμένο παιδί. Έπαθε το τροχαίο και δεν έφτιαξε τη ζωή του, έμεινε ανύπανδρος. Τρεισήμισι μήνες στο νοσοκομείο και μετά έκανε φυσιοθεραπείες. Κατάφερε να περπατήσει και ο γιατρός μας είπε να μην τον φοβόμαστε, αλλά θα έχει κάποια κενά μνήμης. Ήταν μόλις 22 χρόνων όταν έπαθε το ατύχημα».  Στην εκπομπή μίλησε και η αδελφή του αγνοούμενου από το σημείο που χάθηκε

«Εκείνη την ημέρα μετά το πέρα της λειτουργίας, είχε πάει στην πλατεία στο γλέντι που είχαν διοργανώσει οι χωριανοί. Πέρασε καλά, γέλασε, χόρεψε κιόλας. Μετά επιστρέψανε στο σπίτι, το απόγευμα σηκώθηκε και πήγαν με τη μητέρα μας να πάρουν νερό από μία πηγή κοντά στο σπίτι. Αργότερα ο Παναγιώτης είπε πως θα πήγαινε μια βόλτα περιμετρικά του χωριού και θα επέστρεφε. Όταν πέρασε η ώρα, και δεν είχε γυρίσει, ανησύχησαν και άρχισαν να τον ψάχνουν. Λόγω του ατυχήματος είχε παροδική αμνησία και μπορεί να έλεγε πως θα πήγαινε σ’ ένα μέρος και να πήγαινε κάπου αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τραγικές συμπτώσεις που σημάδεψαν τη ζωή του

Από το σημείο όπου κάποια χρόνια πριν ο αγνοούμενος είχε το σοβαρό τροχαίο, που έμελλε να του αλλάξει για πάντα τη ζωή, η αδελφή του μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για το τραγικό παιχνίδι που του επιφύλασσε η μοίρα. «Ήταν χαρούμενος για το εξιτήριο που έπαιρνε ένας φίλος του από το νοσοκομείο μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε και νοσηλευόταν στην εντατική και είχε βγει με την παρέα του για να το γιορτάσει. Ήταν άτυχος, γιατί στο τέλος του γλεντιού είχε κι αυτός ένα παρόμοιο ατύχημα. Επιστρέφοντας στο σπίτι οδηγώντας τη μηχανή του, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που τον προσπέρασε, έκανε έναν ελιγμό και τον έριξε πάνω στο πεζοδρόμιο. Εκεί δυστυχώς υπήρχε μια πινακίδα που δεν είχε κοπεί σωστά και έπεσε με το κεφάλι πάνω στην προεξοχή της. Πάλεψε για τη ζωή του, αφού νοσηλεύτηκε στην εντατική για τρεισήμισι μήνες, με πολλά προβλήματα. Κάποια στιγμή παραλίγο να τον χάσουμε από κάποιο μικρόβιο. Μετά συνεχίστηκε ο Γολγοθάς μας για να τον επαναφέρουμε από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά η αδελφή του αγνοούμενου.

Αυτό που εξοργίζει στην υπόθεση είναι πως ο οδηγός του αυτοκινήτου έφυγε και τον εγκατέλειψε αβοήθητο στο σημείο. «Ευτυχώς ένας άλλος διερχόμενος οδηγός που τον είδε σταμάτησε και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Επειδή καθυστερούσε όμως, πήρε το ρίσκο να μεταφέρει αυτός τον Παναγιώτη με το δικό του όχημα στο νοσοκομείο. Ήταν η σωτηρία του πιστεύω γιατί αν δεν τον εύρισκε, ίσως να είχε πεθάνει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», κατέληξε η κυρία Αθηνά.

«Τον είδα χαρούμενο στο πανηγύρι»

Ο πρόεδρος κοινότητας Νεοκάστρου Δημήτρης Βασιλόπουλος, ένας από τους διοργανωτές του πανηγυριού στις 26 Ιουλίου ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, μίλησε στο «Τούνελ» για τον άνθρωπό τους, που όπως λέει ήταν αγαπητός σε όλους. «Ο Παναγιώτης ερχόταν στα πανηγύρια, τον είδα στην εκκλησία εκείνη την ημέρα και το απόγευμα στο σπίτι του θείου του. Μετά τις 23:00 ήρθε μ’ ένα αυτοκίνητο κάποιος αγρότης από την περιοχή και ρώτησε αν τον είχαμε δει. Τότε ο γαμπρός μου είπε πως τον είδε γύρω στις 20:00. Αναστατώθηκε ο κόσμος στο χωριό, ψάξαμε το ίδιο βράδυ. Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για αρκετές ημέρες και με πολλές υπηρεσίες να κάνουν έρευνες. Ψάξαμε παντού, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάτι. Ήταν ο δικός μας Πάνος… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αυτό θέλω να πιστεύω», είπε φανερά συγκινημένος.

Ο Γεώργιος Κατσικογιάννης, είναι ο μάρτυρας που είδε τελευταίος τον 44χρονο άνδρα, πριν τα ίχνη του χαθούν. «Βλέπω τον Παναγιώτη σε αυτό το σημείο και μου είπε πως θα πήγαινε στη Σκάλα. Ακολουθούσε όμως το δρόμο για την Παναγία. Χαρούμενο τον είδα, δεν κατάλαβα κάτι για να με προβληματίσει», είπε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA