Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην Κιβωτό του Κόσμου γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης – της οποίας, μάλιστα, ηγείτο ένας ιερέας – γονείς υποστηρίζουν πως δεν έχουν δει ούτε φωτογραφίες των παιδιών τους ακόμα και για πέντε χρόνια. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Δύο νέες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις» - Βρέθηκαν τιμολόγια στα σκουπίδια και όπλο σε συρτάρι

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στα gegonota.news πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, που από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο, δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό για να επιβιώσουν. «Εγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα, που προφανώς για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά θα πρέπει να προηγηθεί ψυχολογική προετοιμασία, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει υπεύθυνα. Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο την διαχείριση που έγινε από την Κιβωτό. «Με αποκόψανε από τα παιδιά», λέει η ίδια για την Κιβωτό του Κόσμου.

Η Αφροδίτη 40 χρονών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρειο Ελλάδα πριν 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο. Οπως και η Κατερίνα, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι΄ αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο. «Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», είπε. Η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την Κιβωτό του Βόλου με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA